VIAŢA DE ZI CU ZI

Pentru că mereu există și mâine

Întotdeauna am știut că există și ziua de mâine și vorba proverbului: nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi, amână pentru poimâine că poate nu mai este nevoie. Aseară citeam ceva, o carte, da, una d-aia cu pagini tipărite care foșnesc și cu miros de cerneală în ea, și m-am gândit cum ar fi dacă n-ar exista mâine.

Nu, nu filozofez și nici nu m-au atins chestille psihologice ci doar mă gândeam ce aș face dacă aș fii sigură că mâine nu mai este. De multe ori am amânat lucruri sau n-am spus lucruri gândindu-mă că va apărea o oprtunitate mai bună mâine sau în altă zi. Cumva ziua de mâine este o garanție cât ești tânăr, știi că o ai, că mai ai a doua șansă.

Dar dacă n-ar mai fi? Cum l-ai îmbrățișa pe cel de lângă tine dacă ai știi că e ultima data? Ce i-ai spune? Ai spune te iubesc tuturor celor pe care îi iubești, clar și răspicat și în cuvinte, fără să te gândești că ei știu oricum ce simți? Ce ai spune la telefon daca ai fi sigur că e ultima ta convorbire? Care ar fi cuvintele care ai vrea să-i rămțnă în minte celui de la celălalt capăt al firului?

Uneori nu există mâine, nu mai există a doua șansă să facem lucrurile altfel. Doar prezentările și tabelel pot fi amțnate, pentru ele există oricând mâine 🙂

maine

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns