VIAŢA DE ZI CU ZI

Unde ar trebui să fie loialitatea?

Aseară am văzut un film despre Bernie Madoff (merită să-l vedeți ami ales că De Niro joacă genial ca de obicei). Bernie Madoff este omul care ar fi creat cea mai mare fraudă fiscală din istoria US, bazându-se pe o schemă Ponzi.

Filmul prezintă istoria prinderii lui de către FBI, și cumva impactul pe care l-a avut dezvăluirea acestei fraude asupra celor care aleseseră să ”investească” în fondul lui. În paralel este prezentat și impactul asupra familiei sale: cei doi băieți adulți, care lucraseră până la momentul zero în firma lui și se bucuraseră de veniturile realizate de tatăl lor,  și soția (Ruth).

În momentul în care află că tatăl lor este un escroc financiar cei doi fii se detașează clar și refuză să-l ajute în vreun fel, să comunice în vreun fel, ba reduc orice comunicare și cu mama lor care alege să rămână lângă soț. Nu vă povestesc filmul dar la un anumit moment are loc o tragedie în familie și Ruth trebuie să aleagă între datoria de mamă și cea de soție.

Ea o alege pe cea de mamă și întrerupe orice comunicare cu soțul ei, deoarece acaesta fusese condiția familiei. Alegerea ei e foarte dificilă și ciudată. Evident faci orice pentru copiii tăi, dar pe de altă parte i-ai jurat credință celui de lângă tine și susținere atât în momentele grele cât și în cele bune. Dacă nu poți să-i împaci, dacă nu poți să te împarți, unde are trebui să fie loialitatea? Față de copii sau față de soț?

loyaltySursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns