VIAŢA DE ZI CU ZI

Dă-mi Doamne ce n-am avut să mă mir ce m-a găsit

Sigur ați citit Creangă și vă mai aduceți aminte fraza asta. Uite așa și eu toată viața mea am suferit de două lucruri : pielea alba ca spuma laptelui, mda, mda aia de nobil, de n-aș mai fi fost așa de nobilă, și podoaba capilară moale ca părul de pisică maidaneză.

Știu, știu toate argumentele minunate în favoarea pielii extrem de albe, dar să fim serioși, că dacă nu locuiești la pol sau în Japonia, în rest e cam de caco. În toate pozele copilăriei mele eu sunt la mare în tricou. Da, pentru că nu existau factori de protecție pe vremea aia ci mă dădea mama cu lapte doina, iar efectul era similar cu mălaiul pe care-l pui pe pește ca să se rumenească mai frumos în tigaie. Știți crusta aia superbă, aurie? Taman așa e făcea și umerii mei.

Iar pielea asta nobilă mi-a adus numa bucurii. De exemplu când toaaată lumea stă la terasă al ora 3 eu stau la umbra, îmbăiată bine cu cremă cu factor 200, pălărie, pantaloni lungi și bluză cu mânecă lungă. Căci dacă stau în soare fac o culoare de bronz de se zgârie pe ochi orice muritor. Ați văzut cum arată racul fiert? Așa-s și e dacă stau la plajă. Na ziceți că nu muriți de invidie!

Le știu și pe alea valabile și pentru păr, ce mai tare e aia: ”lasă că tu poți să ai părul și drept și creț când vrei tu”. Da, sigur, stă creț cam vreo cinci minute, hai 10 dacă pun tot tubul de fixativ, și drept când vrea el nu când vreau eu și de cele mai multe ori dorințele noastre nu corespund. Mai am câte o coafeză care încearcă să mă facă să mă simt mai bine că cică am părul foarte des doar firul foarte moale și delicat. Păi nu puteam să fiu și eu mai tare și mai puțin delicată?

Mor de pizmă când văd căte o podoabă capilară bogată care stă exact cum a dorit posesorul sau care nu necesită două ore ca să arate de parcă tocmai s-a trezit din somn. Deci visul vieții mele a fost să am părul aspru și bogat și pielea măslinie.

A trebuit să ajung turist într-o țară cu locuitori cu pielea proponderent măslinie spre tuciuriu și mă opreau pe stradă să-și facă poze cu mine și într-un birou unde multe doamne visează să aibă pielea mea alba și părul întins (uite așa oamenii  nu știu ce vor) ca să apreciez ceea ce am.

Aruncați un ochi la reclama asta și să-mi spuneți ce ați mai schimba :). Eu rămân la fixația mea și mi-aș dori părul lui Rapunzel 🙂

comfortable

 

 

 

 

 

 

Un gând despre „Dă-mi Doamne ce n-am avut să mă mir ce m-a găsit

Lasă un răspuns