VIAŢA DE ZI CU ZI

Ce bine e să fii român

După titlu o să spuneți că sunt naționalistă, că umblu cu steagul după mine și-l arborez oriunde locuiesc. Ei nu, să nu exagerăm, am sentimente românești, nu mi-e rușine de nația mea (mă rog în 90% din timp 🙂 și când citesc Eminescu sau Creangă mă încearcă profunde sentimente patriotice. Asta nu înseamnă că mă îmbrac în ie de 1 decembrie și când vizitez țări străine îmi pun bandană ca Marian Nistor, în culorile tricolorului.

Dar în ultimele zile m-au încercat niște emoții puternice și profunde de bucurie că sunt româncă, mai exact de bucurie că limba română nu este internatională, ba din contra se învață greu și nu prezintă atractivitate. Este minunat să vezi cum alții zâmbesc la copilul tău când el tocmai le-a spus ”moamăăă ce negru e ăsta mami, abia i se văd ochii”  sau ”mami, mami, ăsta are turban ca Aladin”, sau a țipat în gura mare la mall ”uite, uite, aia are o batistă la gură și mănâncă pe sub ea”!!

Eu zâmbesc cu grație când el se manifestă așa, îi promit printre dinți că nu mai vede înghețată câte zile stă la mine-n casă dacă mai urlă ca apucatul și le mulțumesc celor care răspund la mirările lui cu ”so sweet, so sweet”. Dacă ați înțelege voi ce v-a zis 🙂 🙂 :). Și uite așa când te face copilul de râs ajungi să aprecizei dulșili grai moldovinesc și să mulțumești providenței că, deși o viață întreagă ai visat să faci parte dintr-o mare națiune, e mai bine e să fii mic 🙂

romanianSursa foto: pexels.com

5 gânduri despre „Ce bine e să fii român

  1. 😂😂😂😂 Excelent! Se poate si mai distractiv: stiu un copil de varsta pustiului tau, care, atunci cand a vazut pentru prima data un copil negru, a cerut un servetel umed si s-a dus sa il stearga de negreala. Spre jena maica’sii, care nu stia cum sa isi ceara scuze si sa explice ca cel mic nu e rasist.

  2. Vaaai, dar cum vă puteți gândi să îngrădiți manifestările libere ale copilului?! Cum se va mai exprima el, pe viitor, în public? Bla bla bla… Am râs copios citind postarea.

Lasă un răspuns