VIAŢA DE ZI CU ZI

Eticheta face diferența

Știți cum brandurile mari au prostul obicei să pună logo mic și discret pe produsele lor (bine mai puțin D&G și AJ ) de parcă tu n-ai vrea să știe toți vecinii că ai reușit în viață și iți permiți o poșetă/haină/curea/pereche de pantofi care costă cât rata lor la bancă pe 6 luni? Sigur vi s-a întâmplat să vreți să strigați sus și tare că pantofiorii, pe care ați bălit 3 luni până a venit amărâta aia de reducere în așa fel încât să dați pe ei doar salariul pe o lună, mângâie cu delicatețe piciorușele voastre.

Măi dar ai naibii producători de pantofi pun un logo mic, cât o puță de furnică, taman pe talpa pantofului. Păi măi nene eu nu merg cu talpa în sus. Cum să admire tot poporul frumusețe de conduri, pentru care Cenușăreasa ar mai fi rămas 10 ani să spele podele la mă-sa vitregă, dacă nu stie ce brand sunt? Nu e suficient să vezi Invidia fetelor când se uită la ei, trebuie să știe că nu i-ai luat din piață și că sunt noi, că încă țipă boul sau porcul care și-a întins pielea pe ei ca să nu mai detaliem dacă e vorba de vreun șarpe.

Dar vânzătorii de la magazine au înțeles durerea cumpărătorului și comandă special niște etichete care să fie de lățimea tălpii și le lipesc cu picătura sau cu nuș ce naiba că nu mai ies de acolo nici dacă te prinde sezonul ploios cu ei pe sârmă.

Zilele trecute stăteam așa și mă relaxam după o masă copioasă cu accent indian (dar asta povestesc altă dată) când imi sare în ochi o ditamai eticheta. Dar cum să vă spun te striga parcă “uită-te la mine, privește-mă, admiră-mă, citește-mă”. Nu puteai să o ignori, așa că am citit-o, mi-era și frică să nu fac ce-mi spune, pentru că mergea, se mișca cu rapiditate și avea ceva agățat de ea, cred că o pereche de încălțări. Ce credeți că scria pe ea: sunt un țăran/țărancă ce mi-am luat pantofi și mi-am lăsat eticheta aia mare și albă pe talpă ca să-i protejez, să nu se strice, că doar tre să țină o viață. Așa își punea bunică-me iarna leucoplast ca să nu alunece

E o adevărată plăcere să stai și să admiri spectacolul naturii umane. Oare pot să-mi fac un job din asta? Mă plătesc aștia de la magazine să spun care etichete sunt alea rezistente și vizibile? Numa întreb?labelSursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns