VIAŢA DE ZI CU ZI

Sigur am să ajung în iadul părinților

Dacă există un iad al părinților sigur primesc un bilet acolo, ba chiar cred că am card VIP, măcar de o vizită scurtă.  Eu am încercat să fiu cât de cât echilibrată în creșterea copilului, atât cât de echilibrată poate fi o mamă cu copil făcut la bătrânețe, cu studii medicale și nedormită J.

Vreau să spun de la început că eu cred în medicina bazată pe dovezi și în acțiunile întreprinse pe dovezi solide ale experiențelor anterioare, chiar dacă nu sunt ale mele. Așa că având această convingere în spate am așteptat cu nerăbdare să facă copilul un an ca să-l rad în cap, de mai multe ori chiar. De ce? Pentru că dovezile științifice susțineau că rasul în cap îndesește podoaba capilare. Sursele citate sunt: toate babele care mi-au ieșit vreodată în cale și toate legendele sătești. Să nu-mi spuneți acum că babele din sat nu sunt semnificativ statistice și nu au studii bine realizate pe populații extinse că nu vă cred.

Eu am un păr de pisică și deși din cealaltă sursă genetică copilul avea șanse să fie un fel de Jackson five, am zis să nu mă las așa la mâna destinului când dovezile științifice arătau clar rezultate după îndepărtarea completă a pufului de bebeluș denumit științific păr :P. Deci a doua zi după ce a împlinit frumoasa vârstă de un an am purces la treabă. Și pentru că eram fini intelectuali, atât eu cât și tatăl copilului, ne-am zis că un ras în cap suntem și noi în stare plus că ne apropie de copil și o să avem o amintire frumoasă la bătrânețe; prima tunsoare a fost executată impecabil de mami și de tati.

Domne`. amintire o să avem doar că e sub formă de coșmar! Mașina de tuns nu era chiar ultimul trend și nici cea care a înlocuit-o ulterior nu era mai brează. Nu știu ce problemă avea mașina aia dar cum ajungea pe capul copilului o lua razna și refuza să facă ceea ce i se cerea, agățând, ciupind, traumatizând un biet căpuț de copil. Cu chiu cu vai am realizat prima operațiune din acre ac doi părinți inteligenți nu am extras nimic așa că după ceva timp am revenit ăn acțiune.

Doar vroiam să înscriem în viitor copilul la campionatul, cel mai des păr din lume. A doua încercare a lăsat o amintire și mai pregnantă decât prima în sensul că pe la jumătatea tunsului mașina a cedat, la fel și copilul și nervii mei. Rezultatul a fost pe măsură: un copil căprit care a tremurat ulterior trei ani numa când auzea zgomotul de la mașina de tuns.

Nu am cuvinte să descriu cum au fost următoarele ședințe de tuns, care chiar dacă se petreceau în saloane profesioniste, cu personal specializat în înfrumusețarea copiilor , erau în realitate un fel de lupte. Ați văzut Gladiatorul? Băi ăla era calm și liniștit pe lângă cum se lupta fi-miu din momentul în care intram în frizerie și până când ieșeam. Orice ”hairstylist” era dus la epuizare de către zbaterile copilului și termina treaba de parcă tocmai făcuse saună.

La un moment dat singura care ne-a mai primit la tuns a fost coafeza mea căreia îi era rușine să mă refuze și care într-un final l-a păcălit pe tacică-su să ia ”taurul” de coarne, moment din acre a urmat o frumoasă prietenie.  D-aia cred că sigur în ziua de apoi astea or să cântărească mult și mă așteaptă cazanul cu smoală 😛

copil tunsSursa foto:pexels.com

 

3 gânduri despre „Sigur am să ajung în iadul părinților

  1. Pai, o sa fim vecine de cazan. 😂😂😂 Si noi am incercat sa il tunem, din ratiuni practice: urla prea rau daca ar fi facut treaba asta un strain. Doar ca rezultatul a fost cel putin indoielnic. L-am gresit, daca pot spune asa, si a ramas cu jumatate de cap ciuntit. 😂😂😂 Si cum nu urma sa castige niciun concurs de frumuseste, a ramas asa o vreme, spre socul si groaza celor care il vedeau asa pe afara.

      1. La naiba, ce perspectiva… luminoasa, daca mi-ar fi dat si mie prin cap, poate insistam intru desavarsirea cheliei. 😂😂😂

Lasă un răspuns