VIAŢA DE ZI CU ZI

Dacă eram bărbat nu știu cum mă descurcam

Întotdeauna am zis că e mai bine că sunt femeie, că am avantaje, că lumea e mai sensibilă la crizele mele, că pot să cer indicații fără să simt că mi-a căzut un ouț, că pot să mă spăl pe dinți și să vorbesc în același timp fără să-mi curgă din gură sau să aleg dacă ridic sau las capacul de la WC. Dar aseară am avut o revelație: clar n-aș fi fost în stare să fiu bărbat și abia acum realizez viața grea a sexului ”tare”.

Pe lângă faptul că trebuie să joace jocuri pe calculator sau telefon până la adânci bătrâneți ca să susțină dezvoltarea industriei (că doar nu s-or face teste pe bieții copilași), că trebuie zilnic, dar zilnic să fie nevoiți să-și arunce șosetele din picioare fără să se uite (voi nici nu realizați cum e să arunci la țintă cu ochii închiși), să le spună tuturor prietenilor ”Coaie” și să nu știe care Coaie a răspuns, mai trebuie și să încerce să agațe orice femeie singură atunci când ei se află într-un grup.

Domne este datoria lor, este scris în codul genetic, că atunci când văd o femeie singură musai trebuie să fie prietenoși. Dumnezeu nu i-a întrebat pe săracii bărbați dacă vor sau nu, nuuuu, le-a pus această povară în ADN, și oricât s-ar lupta ei nu se pot împotrivi genelor. E ca un blestem, pentru că omul nu este o ființă solitară și bunătatea bărbaților face ca să nu poată să lase singură și părăsită o biată reprezentantă a sexului frumos.

Ei și să zicem că stau și ei liniștiți la masă și beau o bere, că uite ce frumos a crescut burtica de la ea, când pac apare o femie singură și le tulbură liniștea. Și atunci iese gena prietenoasă din ei, și cu cât sunt mai mulți la masă cu atât mai tare se ridică gena într-unul din ei. Domne și gena se zbate, și bărbatul încearcă să o reprime, ”șezi mumos geno, lasă-mă să mă bucur de bere, stai cu tata”, dar pârdalnica nimic, ba îl mai și ridică pe bietul om în picioare și îl îndreaptă spre masa singuraticei, total împotriva voinței lui

Acu întreb și eu așa,  în scop de cercetare, Dumnezeu nu i-a dat o limită prieteniei ăsteia? Adică n-a zis ”băiatule tu mergi la luptă și încearcă dar, dacă ea vrea să fie pădureață, tu renunță că eu tot victorios te trec”? Sau musai trebuie să te întorci cu ofranda la masă ca publicul să fie în delir? De fiecare dată când sălbatica ține piept asalturilor, gena transmite ca la GPS: reconfigurare traseu, reconfigurare traseu și apare o nouă încercare?

barbat cu bere

Sursa foto: 123trf.com

 

Lasă un răspuns