VIAŢA DE ZI CU ZI

Uite d-aia unii sunt șefi

Zice lumea că în ziua de astăzi totul s-a schimbat, copiii nu mai sunt lăsați să se joace cu ”socoteala” în țărână ci trebuie să fie antrenați să devină leaderi/ manageri. Domne păi așa era și pe vremea mea, doar că atunci te pregăteau să te faci șef, nu manajer și ca șef datoria ta sacră era să muncești nu să gândești și nici măcar să muncești ci să supraveghezi.

Eu spun că nimic nu s-a schimbat și șeful e șef, cu aceleași îndatoriri în fișa postului. Să luăm la întâmplare sectorul 5 și tot la întâmplare serviciul de parcări. Deci chiar e o alegere aleatorie, n-am nimic cu nimeni și situația e oricum ipotetică. În mărinimia lui statul are grijă de cetățeni și nu face ca în statele alea capitaliste la care ne uităm noi cu jind, să nu asigure locuri de parcare sau pe cele asigurate să ceară sume obscene.

Așa că te duci mândru că ești român și statul îți protejează bunurile, să iei un loc de parcare. Lucrătorii zâmbesc de zici că-s toți plătiți să facă reclamă la pastă de dinți și sunt gata să te ajute în caz că nu ai înțeles ce să faci : ”scrie afară pe ușă ce acte vă sunt necesare, dacă nu știți să citiți nu vă trebuie nici loc de parcare”.

Dar să mergem la o situație ipotetică în care este nevoie de mintea agilă și experimentată a șefului: tu ai mașină de la firmă și firma are mașina in leasing. Deci nu ai CI pe numele tău și nici contract de comodat cu firma de leasing care în realitate nu prea știe cine ești. Ei ăsta e momentul când șeful arată de ce-i șef! Ia frumos textul de lege și-ți explică faptul că ești în afara legii!

  • Păi cum așa?
  • Păi da, dacă n-ai mașina ta, cash sau prin leasing, atunci înseamnă că n-ai.
  • Ba am, de la coprorație
  • Nu se pune.

Domne` trebuie să existe o soluție. Și aici vine lovitura de grație a șefului: ”eu nu sunt aici să găsesc soluții ci să respect legea”. Pam pam! Dacă nici asta nu e atitudine de șef nu știu care mai e. Și evident totul rostit cu mândrie către subordonate ca să se vadă că șeful e integru și corect 🙂

manager

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns