VIAŢA DE ZI CU ZI

Lecție de parenting sau ipocrizie

M-am hotărât, de acum, miercurea și vinerea, atac subiectele alea gen: parenting modern, veganism la copil, tratamente naturiste în cancere, hai să nu ne vaccinăm, hai să facem copii că altfel nu suntem complete, hai să fim cool și să o ardem pe la evenimente să vadă lumea ce viață ducem noi cu copilul atârnat de țâță,  hai să ne prefacem că ne pasă de pădure, hai să mergem cu bicicleta că e la modă, hai să nu respirăm fără să informăm toți prietenii de pe facebook, hai să…… pentru că e zi de post, și clar Dumnezeu mă vede și mă apără.

Ei și uite așa de început îi dau cu comunitatea gay. Mda, hai săriți, nu citiți până la capăt, dați cu ouă clocite aprioric. Eu n-am nimic cu nimeni, căci fiecare bagă sub așternut pe cine vrea și pe cine poate, eu am ce am cu ipocrizia. E treaba fiecăruia ce orientare sexuală are și așa cum eu n-am ales să-mi placă bărbații nici cei care sunt gay n-au ales să fie atrași de același sex, e ceva predefinit la naștere. Ipocrizia celor care nu sunt gay mă deranjează și mi se pare incredibilă. Mai ales după ce de două zile circulă pe net clipul cu mama care află că fiul ei este gay și toată lumea e brusc cu lecția de parenting dusă la extrem în gură. Guys să ne revenim, femeia aceea ar fi avut aceeași atitudine indiferent ce-i spunea copilul ei, nu doar faptul că este gay, și asta cred că trebuie extras de acolo nu doar povestea punctuală care să ne facă să ne exaltăm.

Da, hai să spunem cât de fericiți am fi noi să avem copii gay, hai să aruncăm cu rahat în cei care au curaj să recunoască faptul că sunt homofobi, și că nu știu dacă ar avea curajul femeii din clip, hai să mărșăluim cu comunitatea gay că e cool și trendy să-i susținem că așa arătăm că suntem moderni și open minded, dar dacă îi iei la bani mărunți pe mărșăluitori și pe susținătorii fervenți de pe facebook n-au nici măcar un prieten sau o cunoștință gay. Nici eu n-am , așa că nu știu cum e viața lor, și n-am pentru că nu mi-au ieșit în cale nu pentru că i-am exclus din cercul meu.

Marea ipocrizie a acestor susținători este că dacă mâine copilul lor ar veni acasă și ar spune că e gay l-ar lega de calorifer și l-ar bate cu cârpa udă. Eu am zis mereu că decât o noră Maria care să mă înjure pe la spate mai bine un Vasile care să-mi pună panseluțe pe mormânt și să-mi facă niște pomeni strașnice să moară toate babele de ciudă. Dar adevărul este că n-aș fi liniștită dacă fiul meu ar veni acasă cu un negru de doi metri care să mi se arunce la piept și să-mi spună: mamă, sunt fiica ta 🙂

De ce? Pentru că cel mai mult pe lângă să fie sănătos, îmi doresc să-mi văd copilul fericit și am să-i accept orice alegere care îl face pe el fericit. Dar să te lupți zilnic să-ți justifici alegerea, să-ți fie mereu chestionate deciziile și să fii batjocorit, asta nu aș vrea pentru el. Habar nu am ce aș face dacă aș ajunge în acea situație, deși mi-a zis cineva ieri că ar trebui deja să știu, că nu e o situație versatilă. Băi uite că eu nu știu cum aș reacționa. Știu doar că n-am să fiu ipocrită nici atunci, nici până atunci 🙂

gay

Sursa foto: pexels.com

2 gânduri despre „Lecție de parenting sau ipocrizie

  1. Stii care mai e faza? Majoritatea astora care se bat cu caramida tolerantei in piept o fac si pentru ca se gandesc ca nu are cum sa li se intample tocmai lor, asa ca e simplu sa zici chestii pozitive. Asta pentru ca si pe mine tot ipocrizia ma scoate din ale mele. Ar fi interesant de vazut cum reactioneaza pe bune in situatia asta, dar, well, este o cercetare pe care e destul de greu sa o facem.

Lasă un răspuns