VIAŢA DE ZI CU ZI

Îmi plac dramele, nu telenovelele

Domne` mie îmi plac dramele. Mă hrănesc cu ele și le vânez cu sufletul la gură. De exemplu, înainte de orice călătorie cu avionul mă uit la dezastre în aer, mai ales dacă am călătorie transoceanică, la d-alea de trei ore nu merită să stai stressat,  ca să mă umplu de dramă și astfel să apreciez o aterizare reușită. Înainte de orice vizită la medic am grijă să caut pe forumuri adevărate drame pornite de la un coș și în parc trag cu urechea la poveștile spuse de bunici/mame/bone.

Story și Can-Can sunt pistol cu apă pe lângă ce poți afla în parc. N-ai cum să nu te miști la povesea vecinei de la 4 care ani de zile a fost pe la doctori și n-a reușit să-și afle boala până într-o zi când a dat norocul peste ea și la coadă la Lidl o femeie preacucernică a vindecat-o prin simpla atingere. Tot nu se știe ce boală avea dar acu e vindecată. Sau povestea unei colege a cărei șefa avea o prietenă din liceu care a fost greșit diagnosticată, noroc cu un vecin tămăduitor care i-a dat apă cu bicarbonat și a scos argintul viu din ea. Sau prietenul din copilărie al soțului care avea o verișaoră a cărei cumnată a făcut un copil ce nu vorbea la 4 ani și norocul lor că s-au dus pe un deal și au pus copilul cu fața la răsărit, i-au dat ceai de picior de rățușcă șchiopă și mixtură de mușchi de purice atlet și acu turuie de nu se mai oprește în două limbi străine și în română.

Dar nimic nu se compară cu a afla cât are vecina de la scara doi timolul. Da, a înviat timoulul!!! Nu știți ce-i ăla? Nu-i bai, că nici ea nu știe dar știe sigur că e grav. Nu contează că ai colesterul 600, dă-l naibii ce treabă ai tu cu el, sau glicemia 400, dă-i ignor că trece, dar timolul…eiiii aici e altceva pe el nu-l poți trece cu vederea. Vă spun sincer că atunci când afli cât e timolul cuiva, tremuri din tot corpul și emoțiile te copleșesc. Păi cum domne un om așa de bun și de amabil cu toți să aibă timolul ăsta? E nedrept!

Ea n-a greșit cu nimc și e condamnată la așa o soartă. Norocul ei că pe holurile spitalului a întrebat-o o bătrânică despre timol și când a aflat valoarea, după un moment de panică i-a promis ajutor. Normal, medicii sunt neputincioși și ei în fața acestui fenomen îngrozitor, timolul, și complet depășiți de situație, noroc cu băbuța vindecătoare de-i mai dă femeii o șansă la viață.

Acum recunosc faptul că mă mai uit și la telenovele ca să-mi iau doza de dramă dar doar în zilele în care nu mă duc în parc 🙂

drama

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns