VIAŢA DE ZI CU ZI

Viața de femeie întreținută nu e așa de simplă

Pe vremuri ,nu foarte îndepărtate, le priveam cu condescendență pe femeile care stăteau acasă și erau întreținute (aici mă refer la cele care sunt susținute financiar de soț/iubit/logodnic/iubită/logodnică/soție) și mă întrebam ce naiba viață e asta și ce motiv să se plângă ar avea aceste femei. Ba din când în când, de ciudă, mă consolam cu ideea că ele nu știu să facă un brand plan :P. Sunt convinsă însă că ele trec prin viață fără să le doară acest lucru .

Acum câteva luni soarta crudă m-a împins, total împotriva voinței mele, către o viața d-asta de huzur, de femeie care stă acasă și…..taie verdețuri la patrupede. Sincer, vă spun cinstit și cu mâna pe inimă, am avut o revelație în ultimele cinci luni. În primul rând am un respect deosebit pentru fetele alea care stau ani de zile acasă și nu fac nimic. Sunt niște martire și merită cel puțin aprecierea noastră dacă nu și o statuie.

Când munceam aveam timp să le fac pe toate: 8 ore la servici, 4 seri pe săptămână dus copilul la sport, scriam pe două bloguri, mă întâlneam cu prieteni, inventam tot felul de jocuri cu copilul, week-endurile plecam pe undeva, coșul cu rufe de călcat nu depășea niciodată jumătate (acum am două coșuri că unul nu mai era suficient), firigiderul era mereu plin, în casă era ordine ca la muzeu, nu aveam nevoie de prea mult somn și în general aveam o energie demnă de invidiat. Acum cu greu reușesc să mă văd cu o prietenă la o cafea, pentru că sunt îngrozitor de ocupată.

Pare simplu dar nu este: să faci zilnic o oră de sport (acum nu mai pot să invoc argumentul timp), să lenevești în fiecare dimineață la cafea cel puțin o oră (micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, da!), să fii la curent cu toate evenimentele din viața prietenilor, dar cu toate, să nu-ți scape nicio bârfă de la fostul loc de muncă (habar nu aveți ce greu este aici), să ții pasul cu toți prietenii care postează pe Facebook!!! (ce scuză mai ai acu că n-ai văzut puțulica lu` ăla micu al prietenei din generală pe plajă la mamaia), să postezi non stop pe FB și Instagram (trebuie să te machezi înainte, să alegi lumina potrivită, unghiul care trebuie,etc), să dai check in din locuri în care nici măcar nu ai fost doar așa ca să moară lefegiii de ciudă, să ai părul coafat, machiajul natural (mda ăla care îți ia două ore ca să nu arăți ca un clown), unghiuțețe proaspăt lăcuite (nu mai poți spune că n-ai timp să refaci oja sărită) și casa pusă la punct.

Acum cu greu îmi ajung opt ore, iar când iau copilul de la grădiniță sunt atât de obosită încât nu mă găndesc decât la somn, sporturile lui mă cam incomodează, iar casa a devenit muzeul haosului. Nici nu-mi imaginez cum ar fi să mai trebuiască să mă duc și la masaj, la solar, să întrețin botox și silicoane sau la tratamente cosmetice! Doamne ferește, ar trebui să am ziua de 48 de ore. D-aia vă spun, cafelele sunt atent programate și nu dispun de timp liber când vreau eu și cât vreau eu.

Următoarele două săptămâni de exemplu sunt fully booked și alerg de la o cafea la alta de nici nu știu de unde mai sunt! Un prânz întreg? Este total exclus în perioada asta când trebuie să mă mai duc și la shopping pentru că a venit vara și ca orice femeie care se respectă mă plâng că n-am cu ce să mă mai îmbrac căci nu poți să nu fii trendy când stai acasă sau ferească sfântu să nu se asorteze chiloții cu poșeta.

Mă întreba cineva dacă nu mă plictisesc de cinci luni acasă. Să mă plictisesc? Aș vrea, dar n-am timp :P.  Viața de întreținută e ”greu” și cred că mă întorc la muncă pentru că atunci aveam mai mult timp liber și eram mai odihnită. Vorba românului: stau la servici 😛

diva_4

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns