VIAŢA DE ZI CU ZI

Când se termină iubirea pentru oamenii mari

Voi vă mai amintiți prima iubire? Nu aia prima când v-ați pupat sau când ați simțit fluturi în stomac, ci prima, prima, când ați știut și eventual ați și declarat că sunteți ”in love”, indiferent de vârstă și de manifestarea sau nu a sentimentului care vă încerca (se pune și iubirea în tăcere). Tocmai am făcut o călătorie în trecut.

love frog_pexels

Zilele trecute am avut cu copilul o discuție despre iubire, ce înseamnă să iubești, cum știi că iubești pe cineva și mai precis cum am știut eu că-l iubesc pe tac-su, căci evident, copil cu sânge corporatist vrea exemple :).  Cred că mi se pregătește ceva și urmează să-mi cunosc prima nora, sper din tot sufletul să fie o ea și nu un el.

  • Mami ce este aia iubire?

Ha, ha, ha nu mă las prinsă în capcană, am văzut și eu clipul ăla cu ”ce înseamnă virgin și…extravirgin” și nu mă las păcălită cu ușurință. Nu este dificil să vorbești despre iubire cu un copil de 5 ani, să-i explici diversele tipuri de iubire sau cum îți dai seama când iubești, ci cel mai greu este să-i explici de ce nu mai iubești:

  • Adică într-o zi pur și simplu nu mai iubești pe cineva?
  • Da, cam așa, deși lucrurile nu se întâmplă brusc ci este un proces
  • Și într-o zi poți să te trezești și să-ți dai seama că nu mă mai iubești pe mine?
  • Nuuuu, pe tine o să te iubesc mereu, iubirea pentru copil nu se termină
  • Dar aia pentru oameni mari de ce se termină? De ce nu ai așteptat să-l iubești întâi pe tati

love end_pexels

Păi tac-tu s-a cam rătăcit în timp ce mă căuta și a venit cam greu, așa că o fată trebuie să pupe multe broaște până gâsește prințul :). A fost destul de greu să-i explic de ce pot să nu mai iubesc un om mare dar sunt foarte sigură că asta nu se va întâmpla și cu el. De ce oamenii mari se supără atât de tare încât nu se mai iubesc? Și el mai face greșeli, de exemplu ”îți amintești când am spart paharul ăla cu suc sau când am vărsat sticla de ulei pe jos?” (oare cum aș putea să uit vreodată sticla aia de ulei care se răsfăța languros pe podeaua bucătăriei mele?), te-ai supărat tare pe mine atunci și totuși m-ai iertat și m-ai iubit în continuare. Oamenii mari de ce nu se iartă între ei? Să spunem că varsă mai multe sticle de ulei, o perioadă mai lungă de timp 🙂

Însă întrebarea surprinzătoare a fost alta:

  • Mami dar de ce nu ai rămas cu prima iubire?

 

Hmmm, cred că nu-mi mai amintesc prima iubire. Cum puteam să-i dau copilului un astfel de răspuns? Ce imaginea și-ar fi făcut despre mine? Și chiar așa, ia să căutăm în sertarul cu amintiri, acolo unde ținem toate iubirile, să le punem să iasă la tablă în ordinea numerelor de pe tricou. Ultima, pe fundul sertarului, timidă și prăfuită, orbită de lumina bruscă pe care n-a mai văzut-o de zeci de ani, se afla ea, prima iubire.

A ieșit încet și speriată, nefiind sigură că vreau să o mai văd sau că-mi mai amintesc de ea. Mai exact de el, colegul meu de bancă dintr-a doua cu care m-am luat de mână ca în filme (adică mi-am pus pumnul în palma lui, doamne de amintiri), pentru care am rupt un stilou chinezesc cu peniță de aur, în încercarea de-ai face cât mai dificilă sarcina de-a mă pupa pe obraz. Nu-mi mai amintesc deloc cum îl chema, decât că numele de familie începea cu R.

Cum ar fi fost viața mea în calitate de doamna R? Oare el ar fi rămas în continuare cu aceeași înâlțime forțăndu-mă să port doar balerini? Și poate la fel de musculos de ar fi trebuit să-l trec eu pragul în noaptea nunții? Am fi continuat să ne ținem de mână ca-n filme sau stiloul ăla cu peniță de aur i-ar fi ajuns direct în ochi pentru că încerca să mă pupe taman când eu aveam mi multă treabă? Dacă aș trece astăzi pe lângă el l-aș mai recunoaște? Mi-ar mai zbate fluturi în stomac ca atunci când, păcătuind groaznic, l-am luat de mână?

Ce viață scurtă au unele iubiri 🙂

  • Dacă aș fi rămas la prima iubire nu te-aș fi avut pe tine. Iar eu te-am vrut pe tine și l-am așteptat pe tati să mă găsească, ca să te am pe tine.

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns