VIAŢA DE ZI CU ZI

Valoarea Facebook-ului se vede vara

Mă bucur din suflet că a venit vara că începusem să intru într-o plictiseală oribilă. Nu știu voi ce părere aveți dar mie mi se pare că adevărata valoare a Facebook-ului se dezvăluie vara. La fel ca natura care se bucură și sărbătorește venirea la viață, așa și FB începe să scoată la iveală ce-i mai bun și mai frumos în abonații săi.

Zilele acestea de mini vacanță au arătat timid că urmează să fie o vară promițătoare. Da, adio statusurile plictisitoare cu ”eating dinner” la un restaurant vânătoresc din vârful muntelui unde ți se pun în poză trei-patru ”bucățele” de cărniță care ar putea hrăni un sat întreg și vezi fetele ”proaspăt coborâte” de pe pârtie cu un machiaj perfect de nici la nuntă nu l-au avut, pozele cu clătitele mâncate de dimineață și cu animăluțele. Pe mine chiar mă plictisește iarna cu tonele de poze în care tot românul este snowborder, pentru că regret să vă dezamăgesc dar ski-ul este pentru fraieri acum toți sunt mari borderi, în care văd ciolanul de fasole și fetele îmbrăcate până în gât.

Vara, eiii, aici este altceva. Mai vezi un picioruș, un silicon, un bikini, altfel se bucură omul de viață. În sfârșit dispar din poze munții, apusurile, răsăriturile. Dă-o naibii de natură, important este să se vadă abdomenul și mușchii. Pentru că e chiar păcat să nu vedem cincizeci/ șaizeci de poze de la Therme, piscine sau chiar de pe malul mării, să nu aflăm cum se bea aperol sau ce muzică a fost la Loft.

summer_6_pexels

Acum totul este ”feeling chill”, ”having fun”, ”simțindu-se zurlie”. Moamă, îmi plac de mor chestiile astea mai ales când fetele se simt zurlii și consumă memoria telefonului chiar de pe drumul spre mare. Totul începe din clipa în care se suie în mașini, ”feeling crazy”, în drumul spre mare. Apoi evident urmează oprirea la o benzinărie unde mai facem o serie de poze, doar așa ca să sporim suspansul pentru cei ce stau acasă pe FB, căci ne simțim ” nerăbdătoare” sau ”pline de energie”. Aaaa, și era să uit că pe drum, mai apare câte o poză din mașină cu ”in love” cu iubi, bubi care conduce concentrat.

Pe malul mării însă apare adevărata valoare a sejurlui, căci cum naiba să te bucuri de vacanță și de soare dacă fraerii de acasă, sau prietenii de la două șezlonguri mai la stânga nu știu ce bei, cum te simți, ce culoare ai la pedichiură, pe ce plajă stai, ce bei și evident nu văd nicio poză cu tine în….exact, costum de baie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Eu aici sunt puțin derutată căci nu văd bine diferența între costum de baie și lenjerie intimă, doar de material. Oare de ce fetele astea ne lasă să răbdăm o iarnă întreagă întrebându-ne când vine vara și nu ne pun și iarna poze de la saună sau pur și simplu din dormitor când se pregătesc pentru servici? De ce ”se simt nostalgice” doar în costum de baie, cu mâna în păr și pozate pe malul mării sau pe câte o stâncă? Oare în dressing nu apare nostalgia? Pentru vară zic.

Cireașa de pe tort pentr mine însă sunt pozele alea înainte și după, alea în care fetele își dau puțin mai jos slip-ul ca să ne arate cât de frumos s-au rumenit în vacanță. Eu vă spun sincer pentru pozele astea trăiesc. Bine, recunosc, și pentru băieții care iși etalează burțile lângă două-trei beri sau se plimbă cu paharul de vin și pălăriuța de paie pe plajă.

Bine că stau acasă în vara aceasta și am timp să urmăresc tot, îmi fac cont și pe Instagram 😛

summer_5_pexels

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns