VIAŢA DE ZI CU ZI

Când o să fiu mare mă fac badigard!

Aud mereu că după 50 de ani nu te mai angajează nimeni, că dacă nu ți-ai făcut un rost sigur până la vârsta aceea, adio! Uite că eu am găsit o meserie care se poate practica cu succes maxim la orice vărstă: badigard.

La noi se disting două tipuri de vajnici apărători din ăștia: ăia care umblă cu mașini de teren, îmbrăcați ca la forțele speciale și care cred că grăsimea de pe burtă ține loc de mușchi și ăia care sunt angajați ca paznici pe la piețe, farmacii, supermarketuri, parcuri, etc.

bodyguard

 

Ei, ăștia ultimii sunt un target aparte pentru că la majoritatea singura legătură cu capacitatea de apărare este că s-au uitat în tinerețe la filme cu Stallone și Arnold. De exemplu eu am pe lângă mine două farmacii d-astea de lanț care n-au precupețit niciun efort și s-au gândit la securitatea personalului. Așa că au paznici, chiar mai mulți, care lucrează în schimburi.

Nu mă prind care sunt criteriile la angajare dar forma lor fizică îmi dă speranțe că la bătrânețe pot să câștig un ban cinstit. Unii reușesc cu eforturi supraomenești să supraviețuiască cele 8 ore de muncă cu tot harnașamentul de apărare cu care i-a înzestrat firma și de multe ori mă gândesc cum ar arăta ăștia în încercarea de a fugi după cineva! Până își desfac toate centurile și scot bocancii infractorul a ajuns la graniță. Pentru că greutatea ”armelor” depășește greutatea corpului.

Alții însă sunt de partea opusă. Sunt atât de mândrii de slujba lor încât s-au expandat și la propriu nu-și mai încap în piele cu atât mai puțin în cămașa de paznic, care țipă disperată : eliberareeee!! De ăștia mi-e cel mai milă pentru că dacă Doamne ferește ar trebui să iasă în fugă pe ușa farmaciei, i-ar secera infarctul înainte să deschidă ușa. Pe mulți paznici o femeie mai nervoasă i-ar pune la pământ într-o zi obișnuită .

salvamar_pexels

Sincer, dacă vine o florăreasă supărată că o doare capul și e coadă, eu pariez pe ea într-o luptă corp la corp cu un apărător. Ca să nu mai vorbim de paznicii femei pe care cred că și Ioan le-ar doborî la o adică. La una dintre farmacii o badigardă d-asta este atât de grasă încât nu-și poate împreuna mâinile în față. Mă tot uit la ea de fiecare dată și încerc să-mi imaginez cât timp i-ar lua să scoată bastonul sau spary-ul paralizant. Oare ar reuși să termine în 8 ore de muncă?

Pot să înțeleg nevoia de paznici și firmele care angajează orice dar tu patron care faci contract cu o firmă de securitate, de ce naiba accepți să plătești pe cineva care nici după două sticle cu apă n-ar putea să meargă fără să riște vătătmări corporale grave. Mie mi se pare că oamenii de la tejghea sunt muuult mai capabili să se apere decțt o fac ățtia angajați pe postd e gorile. Ba aș zice că săracii mai au o grijă în plus; să salveze gorilele de la autovătămare 🙂

Sursa foto: pexels.com

2 gânduri despre „Când o să fiu mare mă fac badigard!

  1. Raspunsul este extrem de simplu. Pentru salariul pe care-l incaseaza oamenii acestia, nu ai sa gasesti un om, in cea mai buna forma fizica sau psihica, care sa accepte sa stea o ora acolo, dar o zi. Realizezi ca din banii care sunt platiti, un tip mai de Doamne ajuta nu plateste nici macar „sala”. Majoritatea sunt pensionari care-si rotunjesc veniturile. Vina nu este a lor. Si nici a patronilor care „se descurca” si ei ca tot romanul. Vina este a celor care permit asta si care dau autorizare de functionare unor firme de protectie si paza cu mai multe taloane de pensii decat spray-uri lacrimogene.

    1. Exact, ai punctat corect, cum ajung astfel de firme sa aiba autorizatii de functionare. Inteleg ca oamenii aia incearca sa castige cat de putin pentru a duce un trai decent. Si nu e vorba de sala sau de forta ci de varsta care mu permite unui astfel de paznic sa-si faca „meseria” pentru care a fost angajat!

Lasă un răspuns