VIAŢA DE ZI CU ZI

Prima responsabilitate pe care și -o asumă copilul

  • Trebuie să fie Taur înțelegeți?
  • Înțeleg dar știți, nu e vina mea. Dacă vreți musai Taur aranjam, dar nu se poate natural. Aici scrie clar 23.
  • Bleah, 23 e în Gemeni, eu vreau TA-UR!!!

Cam așa erau conversațiile mele cu ginecologul. Știu, vă e milă de el, și mie. Dar cine a câștigat???? Exaaact, eu,  ….. la fotografie :P. Atâta am vrut și eu în sarcină: să nasc natural și copilul să fie Taur. Zodia, da?! N-am nimic cu nimeni dar eu cu gemenii pur și simplu nu mă înțeleg sau nu-i înțeleg sau whatever.  Trăirile alea ale lor, și emoțiile, și caruselul ăla de agonie și extaz. Nu, nu, e prea mult pentru mine. Aș fi zis că Dzeu îmi dă o palmă dacă copilul meu e în gemeni! Cum să nu mă înțeleg cu propriul copil?

portrait-child-hands-pexels

 

Dar, nici n-am vrut să intervină mâna omului înțelegeți ce vreau să zic. Domlesă-și asume copilul responsabilitatea zilei de naștere, să nu-mi aud vorbe. Dar mititelul lu mama, din prima zi m-a ascultat și am prins ultima zi de Taur :). N-a înțeles nimeni de ce mă încăpățânam să nasc natural dacă tot eram cu zodia la limită. Vă zic eu de ce: pentru că mi-e frică de MOOOOR de cuțit. Mda, și am terminat medicina. Ciudat, știu, dar asta sunt. Tai pe altul fără milă, dar de mine să nu se apropie bisturiul că fac infarct.

Mi-a fost frică și de nașterea ntaurală, de poveștile cu 3 zile și 3 nopți de travaliu, ca la nunta lui Făt Frumos, de rupturile de perineu până la genunchi de nu are doctorul ață să te coasă și etc. Na, acum mai și văzusem live niște cazuri dintr-astea de succes maxim cu țipete și urlete ore în șir și dureri, și tăieturi, deci nu erau chiar doar legende.  Dar mi-am zis că nu îmi pasă eu nu mă tai decât dacă nu se poate altfel.

Și bine am făcut că m-am încăpățânat căci totul a mers brici, nuuuu, nu s-au folosit obiecte ascuțite :), și după șase ore de puș puș, livrarea se realizase. Nu o să încep acum cu genul ăla de povești cum am fost zen și n-am simțit nimic și pe urmă am făcut un recital de balet și am evoluat la paralele. Domne` doare! Sincer. Gândiți-vă că scoți un pepene printr-o gaură de cheie. Doar că uiți, chair foarte repede, cât de la sala de travaliu la salon.

Dacă ar fi să mă viziteze braza din nou aș face la fel, pentru că după trei zile conduceam mașina, laptele a venit mai rapid, refacerea a fost ușoară. Este adevărat că psihicul joacă un rol important în toată chestia asta, exercițiile de pregătire dinainte de naștere și informația și….moașa. Da, există soluții și metode ca să nu se facă perineul harcea parcea, și moașe care literalmente stau la fundul tău și au grijă ca mușchii care trebuie să fie masați și relaxați ca să poată căpăta elasticitatea necesară în momentul nașterii.

pregnant_pexels

 

Ideea este că o naștere vaginală nu te omoară :). Eu am luat decizia știind foarte bine care sunt beneficiile și neajunsurile fiecărei variante: cezariană sau natural. Încă se mai uită lumea cu uimire la mine că eu, medic fiind, n-am ales cezariana și consideră un fapt eroic ceea ce am făcut. Doar că totul este din cauza prejudecăților și a miturilor care se crează în jurul acestui act, nașterea. Nu a fost nimic eroic ci doar o alegere informată din surse corecte nu de la vecinele de bloc și Dr Google :P.

Am știut ce întrebări să adresez medicului ca să obțin răspunsurile necesare, ce așteptări să am, cine ce urmează să facă în ziua aceea (mda, cam toată treaba a fost pe mine), varianta pesimistă și varianta optimistă și cel mai important de ce vreau ceea ce vreau 🙂

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns