VIAŢA DE ZI CU ZI

De ce se tem soțiile de femeile singure?

N-am înțeles niciodată teama soțiilor de femeile singure. Ați observat că dacă o prietenă din grup rămâne brusc singură pentru că divorțează sau se desparte de iubit, și întâmplător are un aspect comercial, este exclusă din grupul ”soțiilor”? Dacă până ieri era invitată și chemată la întâlniri de cupluri, brusc despărțirea parcă a contaminat-o cu o boală incurabilă și ușor transmisibilă.

divorce_pexels

Se duc naibii toate jurămintele de prietenie, tot stilul și gustul ei neprețuit la haine și culori parcă brusc s-a pierdut sau nu mai este necesar. Da, soțiile sunt foarte ocupate, atât de ocupate încât o femeie singură n-ar putea să priceapă, iar preocupările lor clar nu o includ și pe ea. Dacă în urma despărțirii a rămas cu unul/doi copii, mai are o șansă să fie invitată la filmele de desene animate la care brusc și dintr-o dată tații nu mai au chef să meargă.

Dacă întâmplător mai este chemată la câte o zi de naștere sau petrecere este așezată lângă rudele îndepărtate sau lângă prietenii ăia care oricum au fost aduși din obligație. Dacă la petreceri/evenimente o femeie singură este angajată într-o conversație cu un bărbat căsătorit, chiar dacă vorbesc despre fizică cuantică, brusc apare din pământ soția care are grijă să-și ia soțul de braț și eventual să se lipească de el pentru a marca teritoriul.

Mesajul transmis este clar: ”este luat, și l-am luat eu, sunt posesoarea lui, deci nici să nu-ți treacă prin cap să te mai hlizești la el și bagă-ți fizica cuantică în fund”. Bine, eu am înțeles, este luat, felicitări dragă soție ți-ai pus în palmares și una bucată soț. Dar de ce trebuie să faci pipi în jurul lui ca să marchezi teritoriul? De ce vinovată e cealaltă că stă de vorbă cu el și nu el că stă de vorbă cu ea?

marriage_2_pexels

De ce dacă vorbește cu o femeie singură automat acolo se poate înfiripa ceva? Ce crezi că are ea, și caută el, și nu ai tu? De ce crezi că trebuie să-l aperi și să-l ferești ca pe un pui naiv care ar putea cădea cu ușurință în mrejele unei ”maștere” nemăritate? Flash news, aceleași pericole zac și în ”conversația” cu o femeie căsătorită. De ce cred soțiile că dacă o femeie este singură automat a ieșit la vânătoare de bărbați însurați și dintre toți l-a ales taman pe acela căruia soața i-a tăiat bijuteriile, căci altfel nu pricep cum poate să suporte așa ”marcaj om la om”?

Dacă o femeie ajunge să-și urmărească și să simtă nevoia să-și securizeze așa de bine partenerul înseamnă că n-are încredere în el și în ceea ce au construit împreună (aici mă refer la sentimente nu la case 🙂 ). Altfel ce rost are să-l aperi așa și să strigi sus și tare ”e al meu cu acte”! Lasă-l pe el să respingă avansurile, dacă vor veni, și să declare el cu mândrie că ”e luat”, că cineva l-a considerat o investiție de succes.

Căci dacă vrea să scape caii, găsește el momentul potrivit să o facă, oricât de urmărit este. Da, știu dacă îl aperi el nu va cădea în plasa întinsă abil de femeia singură care este o rea și o geloasă și vrea să-l fure pe el care este un fidel extraordinar numa așa ca să arate că poate. Hai că râd cu lacrimi. Am vești, de cele mai multe ori el este vânătorul iar marcajul strâns nu face decât să amâne un deznodământ inevitabil,  dar oricum știu că mereu e mai ușor să considerăm că altul este vinovat și nu cel la care ținem.

soti si sotii

Ghinion, vinovatul este el. El a promis respect și iubire și alte chestii. Ea, de cele mai multe ori, ți-a promis cel mult să-ți spună dacă niște jeans îți avantajează sau nu formele. Și da, incredibil dar adevărat, el s-a dus de bună voie și nesilit de nimeni cu ea. Nu, cealaltă nu l-a amenințat cu moartea ta dacă nu-i cedează avansurilor, nici nu i-a pus pistolul la tâmplă nici….

Așa că dragi soții lăsați oleacă teritoriul nemarcat. Nu v-ar place să știți că stă pentru că vrea nu pentru că-i e frică? Să vină el, să vă ia de braț și să vă facă cunoștință cu tipa minunată specialistă în fizică atomică și să vă prezinte cu mândrie ca fiind partenera lui.

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns