VIAŢA DE ZI CU ZI

Cine n-are nevastă să-și cumpere

Nu știu cum am eu norocul ăsta incredibil de a mă așeza pe lângă cupluri dintr-astea care se înțeleg minunat. Le atrag ca un magnet, dar nu știu unde naibii e magnetul ăla ca să scap de el. Cum mă așez și eu liniștită să mă bucur de liniște vin unii care cred că se pregătesc să bată recordul la numărul de cuvinte rostite fără să respire.

Așa am pățit ieri când am atras cumva, nu știu cum, o doamnă hotărâtă să devină campioană mondială la dat din gură și o ființă vie care părea să semene a bărbat. Într-un final am dedus că era soțul deși dacă îi controlam la buletin pariez că el luase numele ei.

Domne` omul ăla ori era surd, ori era lobotomizat ori era marțian, ori lucrase în legiunea străină pentru că părea singura ființă neatinsă de ce scotea soața pe gură, și scotea. A început blând terorizându-l  cu referire la stilul lui vestimentar. Ba nu era gulerul ridicat la tricou, ba de ce îl are ridicat că e de cocalar. Ba că de ce și- luat tricoul ăla, nu m-am prins dacă era tricoul bun sau nu, de ce și-a pus bermude, de ce și-a pus acel bermude și evident ”teneșii” care nu se asortau. Nuș ce să zic, dacă cromatica era așa de ucigătoare. Până să înceapă ea scandalul nu obesrvasem cu ce era omul îmbrăcat

Na acu dacă nu-ți place feșăn stilul lui, nu poți să-i zici de acasă, înainte de a ieși pe ușă?  Să zicem că v-ați dat întâlnire, dacă tot ești tu șefa nu mai bine îl lași în mașină sau la colțul străzii și te duci tu unde ai nevoie singură? Zic și eu că poate e mai bnefic pentru amândoi, tu mai faci o pauză de respirație, el își continuă viața de nevertebrată, că oriucm nu pare să asculte sau să priceapă ce zici.

couple fighting.jpg

Doar că a observat și ea că mișelul nu bagă la cap ce zice ea, ba chiar o ignora oleacă cu ochișorii în telefon (eu sincer cred că el era din forțele speciale și ăsta era antrenament să-l obișnuiască cu stressul și tortura). Așa că a trecut pe coarda sensibilă, câte face ea pentru el cum îi spală și îi calcă i îi gătește și se sacrifică pentru el și el este complet nerecunoscător. Am dedus de aici faptul că el nu făcuse ceva care să poată fi considerat drept ofrandă pentru jertfa ei de dragoste, doar că nu se spune ce, știa el.

Lovitura de grație însă apare la sfârșit când îi spune cum a spălat ea geamurile de Paște, atenție, pentru EL, și a făcut ciorbă de miel, și ea nu pune gura pe miel, și a dus-o la mă-sa lui unde a trebuit să-i suporte la masa de paște toată familia lui de neciopliți. El a rămas de piatră și la chestia asta, iar eu am plecat căci nu mai suportam atâta dramă.

Aaa, am uitat să precizez că dicuția se petrecea la coadă la supermarket, mă rog, monologul nu discuția. Eu m-am așteptat ca la un moment dat el să facă ceva, să o ofere spre vânzare cuiva care vrea să-și antreneze ca și el lipsa de reacție la cuvinte. Dar nimic. Am mai stat, m-am mai învârtit cu coșul pe la ieșire, doar doar văd cum începe licitația. Nimic. Cred că totuși o iubea

couple.jpg

Sursa foto:pexels.com (cupluri)

Lasă un răspuns