GÂNDURI BLONDE

O femeie trebuie să fie femeie

E plin netul de articole și invitații la workshop-uri care tot le bagă în cap reprezentantelor sexului feminin că o femeie trebuie să fie puternică nu frumoasă. Așa la prima mână aș zice că-s vorbe inventate de urâte, așa cum alea fără sâni se consolează cu faptul că pot fi sportive de performanță 😛

Eu cred în primul rând că frumusețea vine din interior și dacă suflețelul este mai spre negru așa, se vede și pe la exterior. Apoi nu știu de unde tot îi dăm cu chestia asta că femeia trebuie să fie puternică. Mai exact ce înseamnă? Trebuie să se lupte cu balaurii în timp ce Făt Frumos își bea berea liniștit la meci? La micul dejun mănâncă șerpi și pentru relaxare își face acupunctură cu scorpioni? În timpul liber trage cu dinții locomotive de tren? Sau mai exact ce face? Care sunt chestiile alea de putere care o fac irezistibilă oricât de urâtă ar fi?

Să nu-mi spuneți că puternică înseamnă mare șefă la corporație care bagă spaima în subalterni. Nope, asta e o chestie inventată de femeile singure care încearcă să-și verse frustrările vieții personale la birou. A, gata, știu aia care dacă se taie la jugulară se ridică și se coase singură. Pardon, ăla e Chuck Norris. Sau gata, femeia care schimbă singură roata la jeep în timp ce iubitul îi ține poșeta. Sau să nu-mi spuneți că puternică e aia care crește doi-trei copii ”frumoși”, că iar îmi aduc aminte de frumoasele codane de la țară, de pe vremea lu bunicu, care creșteau o echipă de fotbal, munceau la câmp și-l mai cărau și pe alesul vieții în spinare de la cârciumă.

Deci să mă lămurească și pe mine cineva de ce e rău să vrei să fii frumoasă și eventual și puternică? Sau care e marea  putere pe care nu o au femeile, și orice ființă umană, în general de trebuie să ne facem un scop din a o avea? Nu știu de ce, dar de multe ori ”puterea” este confundată cu bărbăția și femeile care vor să fie puternice beau câte o sticluță de testosteron la micul dejun. Eu mă gândesc la faptul că o femeie trebuie să fe femeie, indiferent dacă este frumoasă, urâtă, puternică sau slabă.

Unul dintre articole le dădea exemplu pe Angela Mekel și Madeline Albright, cum ele au fost niște femei care au lăsat frumusețea și au ales puterea.  Dar pe cuvântul meu dacă mie mi s-a părut vreodată că astea sunt femei, așa că aș zice că nu prea au avut de ales. Cumva ca băieții aia mici de înalțime și ochelari fund de borcan și plini de coșuri a căror singură șansă în viață e să învețe pe rupte. Nu zic nu, erau puternice doamnele alea da eu cred că dacă le controlam la locurile intime găseam niște bijuterii de toată frumusețea.

Șefe la corporație sau doar acasă, ridicătoare de greutăți sau îmblânzitoare de urși, puternice sau slabe cred că nu trebuie să uităm de grație, delicatețe și feminitate. Să nu uităm să fim femei. Până și Xena avea o floricică la cingătoare și îi omora pe ăia cu stil și grație 🙂

xena-social1-e1458246941155

Sursa foto: pinterest.com

 

3 gânduri despre „O femeie trebuie să fie femeie

Lasă un răspuns