VIAŢA DE ZI CU ZI

Mami, spune-mi cum am venit eu pe lume

Știți momentele alea când după o zi grea stai și tu liniștit, gândindu-te că nimic nu-ți mai poate tulbura zen-ul? Așa și eu aseară, după o zi de alergătură mi-am zis culc copilul și mă relaxez. Doar că nua celeași planuri le avea și copilul care a vrut în loc de povestea de seară să-i spun cum a venit el pe lume.

M-am gândit cu groază în ultimii ani la întrebarea asta și mi-am zis că am timp să ă pregătesc și să formulez un răspuns ”politic”  din care să nu creadă că tac-su face năstrușnicii cu berzele și nici să nu știe adevărul gol-goluț la o vârstă fragedă. Doar că viața e plină de surprize și nu aștepată să fii tu pregătit și gata de luptă. Nuuu, te ia pe nepregătite.

Mi-a stat inima în loc mai ales că dânsul n-are cinci ani și clar nu sunt gata să-i spun adevărul. Chiar nu pot. Doar că ceva, ceva trebuia să-i spun căci marea lui curiozitate era cum înghite o mămică copilul ca să-i ajungă în burtă. Și mă gândeam cu groază că din dorința lui incredobilă de a a avea un farte fură un bebeluș și mi-l servește pe tavă la micul dejun.

Buun, zic să mă iau după cărți și să-i explic că e o sămânță pe care o pun tăticii în burticile mămicilor și sămânța aia crește până se face un bebeluș acre când a crescut suficient strigă că vrae să iasă. Mi-am zis să nu-l încucrc cu detalii despre cezeariana programată, rupturi de membrane, travaliu și că alte detalii de genul, așa m-am limitat la ” mami vreau să ies că nu mai am loc în burtică”. Părea lămurit și dau să mă ridic din pat când el ”mami stai că mai am o întrebare: cum ajunge sămânța în burtică?”. Ceeee? Ție chiar nu ți-e somn?

  • Aaaa, păi e o poveste lungă, îți spun mâine dimineață
  • nuuu, spune-mi acum o versiune scurtă și mâine dimineață povestea lungă.

Cu ăsta n-ajungi la o înțelegere orice ar fi. Deci m-am blocat sincer. Cred că dacă era lumina aprinsă copilul se speria de culorile pe care le avea fața mea iar în ochi sigur mi se citea groaza. Singura idee care mi-a venit a fost ”mamicile dorm așa că nu știu cum face tăticii chestia asta; trebuie să-l întrebi pe tati că el știe”. Știu, știu lașitate maximă și fuga de responsabilități dar pe bune dacă mi-a venit altă idee. Mă trecuseră toate apele căci nu sunt gata să vorbesc cu el despre sex, ba aseară mi-am dat seamă că nu știu când voi fi gata, poate peste vreo 25 de ani când deja știe tot? 😛

Dar, seara nu s-a încheiat aici căci copilul vroia să știe povestea completă. Dacă pentru întrebarea existențială l-am fentat și l-am pasat la tac-su (așa să ne ajute Dumnezeu), a simțit că mai vrea niște detalii ”mami și cum ies copiii din burtică?”. Măi copile da tu chiar vrei să vezi cum fac infarct? Acu în săptămâna patimilor ca să ajung direct în iad? Așteaptă și tu până săptîmâna viitoare măcar să merg în rai. Nimic nu l-a înduplecat. S-a agățat de mine și mi-a zis că nu mă lasă până nu-i răspund la această ultimă întrebare.

Dacă aveam și eu o operație de cezariană scăpam ușor, doar mi-au zis prietenele că cezariana te scoate din încurcătură când nici nu te aștepți. Da eu batman, batmna, nasc natural că mi-e frică de operații, de parcă am terminat facultatea de drumuri și poduri. Mi-am luat inima-n dinți și i-am zis adevărul, mai ales că el credea că ies pe fund. Norocul meu că e fascinat de National Geografic Wild și a avăzut acolo cum vin pe lume diverșii pui de animale. Ei de aici am făcut o poveste frumnoasă în care i-am zis adevărul , ba am avut curaj să-i zic și de cezariană. A părut mulțumit și satisfăcut dar instinctul îmi spune că lucrurile nu s-au terminat aici.

nastere

Ce mă fac? Voi cum ați rezolvat problema asta și la ce vârstă? Please, please HELP!

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Mami, spune-mi cum am venit eu pe lume

  1. Off, încă n-am ajuns acolo. Dar cred că se apropie cât de curând și la noi momentul dacă dacă zici că al tău pici nu are cinci ani și deja a pus întrebarea. Eliza are aproape patru ani. Nu știu încă ce ioi spune, of. 😕😓

Lasă un răspuns