VIAŢA DE ZI CU ZI

Să o salveze cineva și pe doamna din reclamă

Știu, este săptămâna luminată și trebuie să fim mai buni dar tocmai d-aia vă zic de reclama asta, din bunătatea sufletului meu și din milă ptr doamna din poză, că poate o vede cineva și o salvează.

Dacă tot nu sunt la șters de geamuri (nu înțeleg de ce trebuie să ștergem geamurile taman săptămâna asta și nu putem cu o săptămână mai devreme, când oricum le ștergem tot timpul), spălat de covoare și văruit prin casă, mă plimb prin oraș cu ochii după reclame. Mda, eu nu prea pricep frenezia asta de curățenie înainte de paște și de crăciun, de parcă în restul anului stăm în cocină și hai de două ori pe an să scoatem șobolanii și gândacii din  casă și-i primim înapoi după sărbători! Adică nu e curat tot timpul anului? spălăm perdelel că vine paștele sau le spălăm oricum când se murdăresc? Și covoarele, nu le spălăm când e nevoie?

Anyway, de ceva timp am observat că există câteva firme care au intrat într-o competiție acerbă pentru cea mai proastă reclamă posibilă. Crezusem că a câștigat detașat dedeman când a venit puternic din urmă hornbach. Domne da a venit cu o viteză ceva de speriat. Zilele trecute stăteam la stop când îmi zgârie retina reclama de mai jos. Vă zic sincer al început am crezut că e ceva de la discovery: cei mai răi sau născuți criminali, ceva din seriile alea. Când colo era o reclamă la o foerfecă de grădină.

reclama hornbach

Am tras dreapta, m-am dat jos din amșină și m-am concentrat pe reclamă. Să prind mesajul din spatele iamginilor, să înțeleg cea-u vrut să comunice așa de subtil de creierul meu blond întâi s-a speriat și a scuipat în sân. Am pus la bătaie toată experiența mea de marketer și toată teroria citită, am mai explorat și acasă și pe cuvânt de blondă dacă m-am prins. Eu când văd reclama simt nevoia imperioasă să sun la 112.

Eu văd o doamnă care pare sosia răposatului Steve Irwin, oleacă cam bătrâioară și cu un bronz nenatural, care pare scăpată din junglă după ce s-a bătut cu crocodilii. Sau o fi scăpată de la nebuni? Nu-mi imaginez cum ajungi așa când cureți grădina, că doar hornbach n-are utilaje pentru curățat jungla și oricum se pliază pe publicul din România nu? Are și mama grădina plină de trandafiri dar pe bune dacă am văzut-o vreodată așa!

Na, bun, acu te-ai zgăriat ca proasta că n-ai înțeles că nu trebuie să te tăvălești prin trandafiri ca să-i cureți și să-i îngrijești  sau ai avut o foarfecă prostă din obor (deși cât naiba să craescă și trandafirii ăia ca să ajungi în halul ăsta tu?) și în loc să te duci să-ți pansezi rănile Hornbach te îndeamnă să iei măiastra lor foarfecă să strângi din dinți și să continui să tai buruienile din curte chiar dacă tu arăți mai rău ca Tarzan! Pe bune dacă mă prind ce femeie întragă la cap ar face așa ceva. Păi până și Xena pune alupta pe pause când se rănea oleacă se pansa și pe urmă dădea play.

Mi-ar place să știu ce femei au văzut reclama asta și și-au zis: mor de ciudă dacă nu-mi iau foarfeca de la ăștia să arăt și eu așa să o ia bărbatul razna de romantism când vine acasă, vede grădina curățată și pe mine arătând de parcă m-am îmbrățișat toată ziua cu șopârla țepoasă!

Care o fi targetul reclamei? Sau o fi pentru bărbați; vrei să scapi de hoașca de acasă? : ia foarfeca asta de la noi și dacă supraviețuiește zgărieturilor însemană că te-ai însurat cu highlander!

Înțeleg că agenția germană care face spoturile are ca și imagine femeia gen Angela Merkel (pe care eu o bănuiesc că nu-i femeie) dar poate ar trebui să se mai adapteze și să mai lase smenificațiile astea profunde 🙂

Și eu care visam să stau într-o zi la casă și să am propria grădinâ. Nu, mulțumesc!

 

 

Un gând despre „Să o salveze cineva și pe doamna din reclamă

Lasă un răspuns