VIAŢA DE ZI CU ZI

Cum se mențin căsătoriile fericite

Mă hotărâsem ca astăzi să nu scriu nimic, să fiu calmă și liniștită, așa cum se cuvine într-o zi de post. Dar nu pot, pur și simplu nu mă lasă inima să nu împărtășesc cu voi acest articol. E adevărat, rata divorțurilor crește uluitor. Când eram eu copil erau unul-doi copii în clasă care aveau părinții divorțai și păreau o anomalie. Acum sunt unul-doi copii care mai au părinții ”originali” împreună.

Nu știam exact care sunt cauzele despărțirilor astea multe, da acu’ m-am luminat oleacă. Păi în primul rând el și numai el este ”divină” , deși la sfârșitul articolului parcă parcă ar avea și ea olecuță de contribuție la divorț sau doar mi se pare mie, și mișelul o omoară pe tăcute. Ăla micu cu cornițe și codiță m-a făcut, în sfânta zi de vineri, să gândesc murdar și primul impuls a fost să recomand IDX sau Crime & Investigation, canale unde se găsesc niște emisiuni cool despre cum să-ți omori jumătatea rapid și fără urme! Cred că pot fi o sursă bună de inspirație.

Dar, să lăsam sfaturile și să ne întoarcem la articol din care să vă zic ce-am înțeles eu. Păi în primul rând nu contează cât o crezi de proastă sau de nasoală trebuie să-i spui că o iubești. Ba, în plus, ea știe părerea ta despre ea but doesn’t give a shit dacă-i spui că o iubești. Un fel de proastă, chioară cum era, era iubita mea.

În al doilea rând principalele calități ale femeii ies la iveală în bucătărie și în pat. Bine, bine, mai bagi și două chestii de umplutură între, că-i frumoasă și inteligentă, dar primul lucru pentru care o lauzi e tocana gustoasă și calitățile de cadână (eu aș fi zis că-i invers ordinea, dar mă rog sunt femeie blondă). Articolul mai precizează și lauda penru ”soție extraordinară”. Adică asta ce mai face în plus peste gătit gustos și bună în pat?????

În al treilea rând tre să fii romantic. Ei aici io-s oleacă în ceață. Păi n-ai fost romantic când i-ai adus două legături de usturoi d-ăla verde bun, de la țărani, pentru ostropel? Dacă nici ăsta nu e romantism, apăi io nu știu ce să mai zic. Aaa, cică să-i cânți la chitară. Păi și dacă n-ai talent?

Normal că la început aducea flori și bomboane. Atunci omul investea în viitor.  Spera și el să se deschidă poarta raiului, Domnița încă nu deschisese larg porțile iatacului și nici nu dovedise că știe să dea drumul la aragaz fără să sară în aer un cartier întreg, așa că el o încuraja. Acum omul te-a verificat, știe care-ți sunt punctele forte și nu mai dă banii pe prostii.

Deci în sumar eu am reținut așa: nu contează ce simți ptr ea nici mort nu-i spui adevărul, o lauzi că-i frumoasă și zici că în ea o vezi pe Heidi Klum chiar dacă ea a depășit acum mulți greutatea pe care o suportă suspensiile de la ARO, nu zici nimic de părul crescut pe picioare sau de faptul că nevasta lui Costel a auzit că unghiile se taie cu foarfeca și nu cu satârul ăla mișto cumpărat din dagonul roșu, musai îi zici că ciorba ei e mai bună decât aia de la mama de acasă și  din când în când mai aduci păpădia și cu flori să lucrezi la imagine. Aaaa,  și orice ar fi îi dai senzația că între voi mai e ceva viu (orice o fi însemnând asta că nu m-am prins).

Articolul ăsta mi-a adus aminte de un banc: un evreu se duce la rabin și se plânge că soția vrea să-l otrăvească. Rabinul îi zice să stea liniștit că se duce să vorbească el cu femeia. A doua zi rabinul îl cheamă pe evreu și-i zice: am stat de vorba cu soția ta câteva ore, știi ce: IA OTRAVA! 🙂 😛

casatorie_2

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns