VIAŢA DE ZI CU ZI

Despăgubiri de milioane de dolari date de RATB unei mame

Am ajuns întâmplător pe două grupuri de părinți, căutând în realitate o bonă dispusă să vină din când în când câteva ore, ca să mai scape și copilul de oamenii mari :). Destul de greu să găsești pe cineva care vrea ceva part time și care să-ți fie recomandat cu încredere dar alte sfaturi și comentarii găsești din plin.

Eu stau și mă întreb ce muncesc oamenii ăștia (sunt și mame și tați) de au timp să stea pe grupurile astea și să bată câmpii că m-aș angaja și eu la firmele alea. Astăzi mi-a apărut la notificări postarea de mai jos:

Copiii de la gradinita lui fi-miu s-au dus azi la Ferma Animalelor. Autocarul avea doar centuri ca la avioane, nu as fi putut prinde scaunul nostru de masina, care e rear-facing. Am ales sa il tin acasa pentru ca nu mi s-a parut deloc sigur. Voi ce stiti, e legal?

Eu întreb, dacă doamna călătorește cu metroul, sau cu troleul sau cu tramvaiul, își ia scaunul rear-facing cu ea și ulterior dă în judecată RATB că nu are centuri speciale sau pardon, isofix? Sau dacă să zicem face parte din pătura cu mai puține posibilități materiale și vrea să meargă cu trenul la Brașov, ce face? Lasă copilul acasă că CFR-ul n-are scaune speciale?

Postarea asta mi-a adus aminte de o fază similară când o cucoană îmbrăcată de gală, cu șoțul pus la țol festiv și cu doi puradei la vreo 7-8 ani după ea, se prezintă la o petrecere de ambasadă cu taxiul și cu două înâlțătoare după ea de-i derutează maxim pe ăia de la securitate. Mă întreb și eu oare ce se întâmpla dacă venea cu taxiul și cu cei doi copii fără înălțătoare? Oare o fi înțeles care e scopul lor? Că nu mai au același rol ca scaunul de bebe ci doar de a crea o modalitate de ajustare a centurii de siguranță, care altfel ar veni în zone periculoase ale gâtului copilului?

Nu mă înțelegeți greșit, sun FAN declarat și cu jurăminte al scaunelor de mașină și pentru ambele etape am studiat de mi-au ieșit ochii din cap ca să găsesc ceva mega testat și cât mai sigur. Nu mai vorbim câte perechi de pantofi îmi luam de un scaun d-ăsta :). La mine fără Isofix nu stăm de vorbă și fără scaun iar nu avem subiect de conversație, sau pușchea pe limbă așezarea pe scaunul din față, dar pe bune dacă am să mă car cu scaunul după mine în taxi sau dacă o să țin copilul acasă pentru că n-are bus-ul centurile omologate de grupul de mame! Atunci înseamnă că de excursii se mai bucură doar cei care calătoresc zilnic cu transportul în comun?

Am umblat prin destule țâri care au apă caldă și săpun și sincer n-am văzut așa adaptări pe mijloacele de transport în comun. Dar România mereu a fost avantgardistă 🙂 Mă duc să-mi iau niște popcorn și mă așez comod la TV așteptând primul proces în care RATB-ul va fi târât în noroi că n-are isofix și CFR-ul grilaj de pat și apărători (deși cică nu mai sunt sigure) la vagonul de dormit.

Parcă și văd titlu de primă pagină: despăgubiri de milioane de dolari date de RATB unei mame, pentru că tramvaiul 34 are vagoanele prea lungi și copilul, din scaun rear-facing, nu vede pe geamul din spate!

ratb_3

sursa foto:pinterest.com

Lasă un răspuns