VIAŢA DE ZI CU ZI

Am găsit cea mai bună cură de slăbire

Niciodată n-am putut să țin cură de slăbire pentru că am o voință de cârpă când vine vorba de mâncare. Când văd o bucată de cărniță sau un tortuleț mi se întunecă mintea și mi se pun nălucile ca lui Bubico și singurul meu scop devine papa. Așa că mi-am zis că voi ține cură când se inventează aia în care poți să mănânci orice și oricât poți, pe principiul că nu se va întâmpla vreodată așa minune. Na, că am greșit și cura mult visată există. Știți voi, ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple.

Are două mici neajunsuri, adică nu e totul chiar pe norișori roz, nu e ieftină, dar hei și ieftin și bun nu se poate, și e și cu ceva dureri dar…..nu există plăcere fără durere, corect? Cura funcționează perfect, ba chiar mai bine decăt mi-am dorit eu.  Nu ai restricții că aia poți și aia nu și scoatem ceva din alimentație acum și băgăm pe urmă treptat sau da, poți ,dar doar așa o frimitură. Nooo, bagă cât te ține stomacul și orice îți poftește inimioară sensibilă la costițele de porc pe grătar. Eiii, da aici e marea chestie…..cât poți doar că….nu prea poți că atunci când mesteci ai niște dureri pe lângă care un travaliu cu gemeni pare joacă de copil.

Da, da, v-ați dat seama cura asta minunată este în realitate aparatul dentar. Și cum eu cred că lucrurile trebuie făcute temeinic și niciodată nu poți să fii suficient de slab am mers pe varianta hardcore și mi-am pus aparat pe ambele arcade. Adică cine-s eu în fața mea?

Cu durerea aia surdă de dinți strânși în menghină n-am o problemă, îi fac față, dar mi-e o foameeeee de nu văd bine. Nu pot să mănânc decăt supe pasate și pește. Nu mă înțelegeți greșit, mi se par niște mâncăruri fabuloase…dacă ești internat în spital. Adică cum să spun supele alea care îți alunecă pe gât de parcă ești bebeluș și n-ai dinți să mesteci mi se par odioase (acu înțeleg de ce le scuipa copilul). Le mai mănânc și eu din când în când ca să dau un exemplu copilului, sau dacă sunt răcită sau ca să par în trend cu manechinele care beau apă plată cu lămâie. Însă între supa de dovleac și aia de brocolli am să aleg întotdeauna ciorba de fasole cu afumătură. Dar cică dacă mănânci numa ciorbe ești țărancă și-ți trădezi originea și acu na, vreau să par și eu de la capitală.

Iar peștele, e bun în acvariu. Pur și simplu nu-i simt lipsa, nu mă trezesc dimineața zicând ”mamă ce poftă nebună am să mănânc azi un pește, simt că mor dacă nu simt gust de pește pe limbă”. Nuuuu, nici pe departe. Mănânc pește așa că e pe masă, doar anumite feluri de pește, doar din an în paște și doar pentru că mi-e teamă că dacă nu mai alternez cu pește o să fac naibii gută de la legumele mele preferate: porc, miel și pui. Pot să trec prin viață fără să mă doară că n-am mâncat pește și fără să simt că viața mea e impactată iremediabil. Mă consolez cu genunchi de porc la cuptor.

Este aboslut îngrozitor să nu simți gustul mâncării, să nu poți să plimbi o bucățică de cărniță prin gură și să gratulezi toate papilele gustative, îngrozitor. Ce farmec are să mănânci doar pe două măseluțe amărâte din fundul gurii și nici acolo să nu poți să mesteci bine că te doare te zici că te operează live pe creier? Cică poți mânca orice, mda orice e apos și alunecă pe gât fără să-ți dai seama că ți-a trecut prin gură. Slavă domnului că torturile și înghețata nu trebuie mestecate, măcar atâta bucurie să mai am și eu în viață. Mereu am zis că stomatologia este urmașa inchziției, sincer.

E adevărat că suferă baba la frumusețe, dar dacă știa ea baba că borcănelele de măr cu morcov de la Hipp or să fie o delicatesă demnă de un ospăț regal, își scotea naibii toți dinții și-și punea placă.Mda, îmi spun și eu că o să am zâmbet de hollywood, dar asta dacă nu mor de inaniție până atunci 🙁

darla

Sursa foto:disney.com

 

Lasă un răspuns