GÂNDURI BLONDE

Oare ar trebui să fiu prietenă cu Olivia Steer?

Azi dimineață, așa de luni, m-am trezit cu o propunere indecentă de la Facebook, anume să dau like la pagina Oliviei Steer (părerea mea despre părerile medicale ale acestei doamne am detaliat-o aici ). Nu știu să spun cărui fapt datoreaz această onoare sau mai exact unde am greșit ca să ajung la această onoare. Am citit de câteva ori postările ei, recunosc , dar mai mult din curiozitatea de a vedea cum adepții se hrănesc cu iluzii.

Cred că toți avem dreptul la opinii, știți că în România la fotbal și la medicină se pricepe toată lumea, dar că trebuie să ni le exprimăm doar în aria noastră de expertiză. Cum ar fi de exemplu să-mi fac eu de astăzi blog de instalator și să încep să spun ce bune sunt niște țevi sau niște calorifere doar așa că am citit eu pe net doar ce-mi convine mie?

Oricum la invitația FB am vizualizat pagina doamnei și vă pun aici o ultimă postare din lupta împotriva vaccinurilor, care mi-a atras atenția

Prin programul federal de compensare a vătămărilor vaccinale din SUA (VICP), mai mult de trei miliarde de dolari au fost plătiți de către contribuabilii americani către persoanele afectate grav de către vaccinuri si către familiile ai căror copii au murit în urma inoculărilor. Gratie unor acorduri diabolice cu guvernul american, firmele producătoare de vaccinuri nu răspund nici penal, nici pecuniar pentru viețile pe care le distrug, ci plătesc tot cetățenii SUA, prin contribuțiile bugetare la care sînt siliți.

Sunt perfect de acord cu îndemnul de la sfârșitul postării și anume să te documentezi, să nu întorci capul la realitățile care arată că ai mai multe șanse să mori mușcat de crocodil decât ca urmare a reacției adverse a unui vaccin și mai multe șanse ”să faci autism” dacă afli că bunică-ta  a fost vedetă în filmele pentru adulți decât de la vaccinuri!

În al doilea rând avem din nou de-a face cu termeni popularo-medicali înțeleși complet greșit. Apoplexia reprezintă pierderea cunoștinței și a sensibilității ca urmare a unei hemoragii cerebrale. Copilul din imagine are niște convulsii care nu pot fi documentate ca fiind urmarea unei hemoragii cerebrale. ORICE medicament are reacții adverse. REPET ORICE medicament. Nu există medicament 100% sigur și nicio companie farmaceutică nu a susținut vreodată așa ceva. Că ne dorim să nu fim noi cei care experimentează o anumită reacție adversă este firesc, dar nimnei nu ne poate spune dacă vom fi sau nu în lotul cu reacții adverse.

Să spui că vaccinurile ruinează vieți este după părerea mea o afirmație care trebuie documentată temeinic. Ce alegeri face fiecare la el acasă e treaba lui, și îsi asumă repsonsabilitatea faptelor, dar de ce o asemenea alegere cu asemenea implicații trebuie făcută publică și dusă la nivel de sectă mă depășește.

Doamna vorbește de compensații bănești uriașe în US pentru victimele vaccinării. Sunt convinsă că există aceste compensații doar că nu valoarea lor este importantă ci numărul de pacienți care au primit aceste compensații. De acord că unui pacient cu sechele de polio să îi dai niște compensații dar….stați că și dacă nu se vaccina avea aceleași sechele de polio în cazul în care făcea boala și cui scaroțchi îi mai cerea compnesații? În 1952 Jonas Salk a introdus vaccinul pentru poliomielită (puteți citi aici mai multe despre studiile efectuate), o boală care până atunci făcuse ravagii (puteți citi aici despre eforturile WHO de eradicare și de ce se dorește eradicarea), și până în 1988 au mai rămas doar vreo 350.000 de cazuri, ca în zilele noastre să fie izolate câteva focare prin țări precum Afganistan sau Pakistan. Și nu pentru că nu au o alimentație sănătoasă și ficatul lor e obosit și prost hrănit acele țări mai au focare, ci pentru că lipsa fondurilor și a educației împiedică vaccinarea.

Dacă poliomielită vă pare departe și o boală pentru săraci, haideți să ne uităm șa mult mai recentele cazuri de pojar din România. În ultimul an din 4000 de cazuri de pojar din Europa, 3071 sunt în România și peste 20 de copii sunt morți, pentru că da aceste boli ucid mult mai des decât vaccinul (găsiți aici date despre celebritatea româniei în materie de pojar – da în sfârșit suntem primii în Europa)

Dincolo de false studii nedovedite (aici detalii ale unui studiu finananțat chiar de guru antivaccin) trebuie luate în calcul dovezile clare și anume eradicarea unor boli grave prin vaccinare. Că alegi să nu faci vaccinul de Rotavirus, care oricum este în schema opțională, e una, dar să alegi să nu faci vaccinul antipolio, ignorând practic orice dovezi medicale, mi se pare iresponsabil. E o alegere pe care o face fiecare părinte doar că alegerile trebuie să fie bazate pe informație și e păcat să nu exploatăm acest avantaj extraordinar pe care îl avem în zilele noastre, accesul la informație!

polio

Sursa foto: wikipedia (tratamentul poliomielitei înainte de vaccin)

Lasă un răspuns