VIAŢA DE ZI CU ZI

Oare CV-ul îl citește cineva?

Ieri pe la ceas de seară mă sună o domniță de la o agenție de recrutare. Așa de mare agenția că era să cad de emoție și oricum am vorbit din picioare că mi-era rușine să mă așez pe scaun. Se prezintă cucoana cu toate cele nșpe mii de titluri, mă întreabă dacă e momentul potrvit și îmi zice cât de cool i se pare ei CV-ul meu și că ar avea un job interesant pentru mine.

Domne așa frumoasă a fost introducerea încât deja visam cum reiau cu succes viața de coporație și mă avânt pe culmi de succes nebănuite. Ce mai, credeam că l-am prins pe Dzeu de ambele picioare nu numa de unul. Deci după ce mă gratulează cât mi-s de șmecheră, io între timp deja mă scuipam să nu mă deochi de deșteaptă ce m-a făcut muma, mă izbește cu vestitul job pentru care coborâse din sferele ei înalte ca să mă sune. Știți cum e în filme momentl ăla când personajul se visează pe iaht și brusc revine la realitatea crudă care-i arată că el merge pe o trotinetă? Așa și la mine.

Femeia practic îmi propunea ceva de nerefuzat, să ling dosare într-o firmă de căcat (scuzați franceza). De obicei mă enervez la faze d-astea da zic hai să las loc de bună ziua (firmă de recrutare mare) și să-i spun domniței că e proastă în așa fel încât să-mi mulțumească pentru feedback. M-am străduit din toate puterile mele să-i explic că e un job de vis dar nu mă simt calificată să ling dosare opt ore pe zi și că lista mea de companii în care aș fi tentată să mă întorc nu o cuprinde și pe cea în cauză. Am vorbit ca Televizorul că ea n-a părut să priceapă ce-i spun, așa că mi-am luat inima în dinți și am întrebat-o dacă sigur a vrut să mă sune pe mine și dacă mi-a citit CV-ul. Nu cred că mă va mai căuta cineva ever de la firma lor. Probabil că îmi pun poză cu moaca tăiată la intrarea.

Oare oamenilor ăstora nu le-o fi rușine să sune fără să se pregătească înainte? Dacă știi că omul e miliardar excentric și experimentează tot felul de chestii, înțeleg să-l suni să-i propui job de secretară după ce a fost director dar altfel? Ce șanse sunt să vrea cineva un post cu vreo trei nivele sub mare și cun un câștig pe la jumatea celui anterior! cât de mult să vrei să-ți lărgești expertiza și orizonturile? dacă tot nu le ia nimeni în calcul mai bine eliminăm CV-urile. zic și eu 🙂

CV_3

 

Sursa foto:shutterstock.com

Lasă un răspuns