VIAŢA DE ZI CU ZI

Sunt Nehotărât…Sau Poate Nu?

În primele zile pe psihiatrie am trecut de la bancurile cu blonde la bancurile cu …nebuni, spuse bineînțeles de medici. Unul care mi s-a părut foarte tare: un tip vine într-o zi la doctor șii îi spune că el are probleme, că nu poate lau decizii, că e nehotărât. La un moment dat doctorul îi cere să dea un exemplu. Pacientul îi spune o poveste și la sfîrșit îi zice: ei vedeți, sunt nehotărît…sau poate nu?

Măi eu l-am înțeles foarte bine pe omul ăla și nu sunt foarte sigură că era un banc  pentru că așa mă simt si eu când mă aflu la cofetărie sau în fața unor prăjituri. Astăzi de exemplu am vrut un corn și vânzătorul a început să-mi arate diverese tipuri de torturi și de prăjituri. Păi nu e vina mea că nu m-am hotărât dacă vreau corn și tort cu ciocolată sau corn și tort cu ciocolată și brownie! Eu venisem hotărâtă de acasă să mănânc un corn.

Dar nehotărârea cea mai mare o am când sunt la volan și conduc mașină de vrancea – nu știu dacă doar să-i înjur pe ceilalți sau să-mi cumpăr un pistol și să trag fără avertisment! Eu susțin că nu s-a schimbat nimic la felul în care conduc față de momentele când aveam mașină cu numere de bucurești, dar ceilalți participanți la trafic nu sunt de acord. De ex nu conduc chiar light, adică mă bag dar acum chiar sunt mai atentă decât înainte și dau dovadă de politețe rutieră lucru care nu mi se mai întâmplase în ultimul deceniu. Dar am o dilemă, oare de ce se simt nevoiți șoferii cu număr de bucurești să te înjure, să-ți taie fața sau să facă diverse circării în trafic? Dacă nu ești ”dă” bucurești ești prost?  Dacă ai numere de bucurești capeți brusc niște abilități de șofer la care altfel nici nu visai? Cum stă treba că nu mă prind.

Eu sunt fată simplă de la țară și la mine în sat sunt doar două semafoare și la sensul giratoriu șoferii se dau jos și se invită politicos unul pe celălalt să treacă, deci nu mă pricep cum e cu asta să-ți arăt că dacă ești de la țară ești prost și e datoria mea sacră de șofer cu numere de B să-ți taie calea, să te înjure și să nu te las să treci! Aș vrea și eu să devin ”dă” bucurești, știți cum se face? E vreun curs ceva? Plătesc nu vreau gratis dacă îmi urcă puterile de șofer la cer. Vreau să fiu un fel de batman al șoselelor, cu numere de VN 😛

Picture1

Sursa foto: pinterest.com

 

3 gânduri despre „Sunt Nehotărât…Sau Poate Nu?

  1. Apai viata in Bucuresti ar fi prea anosta fara din astea :).
    Eu nu am carnet. Apai nu e bai ca nici masina nu am. Dar ma claxoneaza unii grabiti si pe trecerea de pietoni nesemaforizata, ce daca am trecut juma din ea.
    Asa ca la unii proverbul: graba strica treaba pardon masina e valabila.

    P.S. am o amica ce are masina dar nu o foloseste iarna. Asa ca o parcheaza in octombrie si in aprilie incepe sa o dezapezeasca, se duce sa plateasca ce asigurari are, o baga in service etc. Asa scapa mai ieftin: fara dezapezit, fara cauciucuri de iarna, fara taxe si consum de benzina si parcat iarna.

  2. Poti sa ai numar de oriunde, daca stii sa conduci corect, n-ai nicio problema. Problema e alta, cele mai multe accidente in Bucuresti sunt facute de soferii cu numere de provincie. De ce? Pentru ca soferii de Buc sunt marlani, iar pe outsideri ii sperie aglomeratia si nu sunt obisnuti cu toleranta. Nu ti-ar da prioritate un sofer de PH, OT, VN, SV sau TL nici sa-l pici cu ceara, nici la ei acasa, nici in Bucuresti. Cam asta e, conteaza cum conduci, nu ce numar ai.

Lasă un răspuns