VIAŢA DE ZI CU ZI

Bunica m-a învățat să nu poftesc

Măi deci mie mamaie îmi spunea mereu că e mai rău să poftești dacă te-ai hotărât să ții post. Că vezi doamne când poftești faci păcate. Tot din bătrâni știu că nu e bine să poftești că ți se umflă pectoralii. Eiii aici nu prea e adevărat. M-am forțat cu niște pofte la viața mea ceva de speriat dar degeaba, tot nu s-a umflat nimic. Partea bună e că pot să fac sport de performanță, nu mă împiedică absolut nimic la alergat. Da nimic! E adevărat că nu fac sport de performanță dar hei, știu că am oricând o opțiune 😛

Ei dar uneori nu mă pot abține și poftesc cele mai îngrozitoare chestii. De exemplu ieri am poftit să iau o babă de păr și să o jumulesc ca pe o găină opărită. Domne` da ce-am poftit la chestia asta, ceva de speriat. Sigur mi s-a umflat ceva pe la pectorali. V-am zis că noi suntem religioși și mai trecem pe la biserică la ocazii speciale. Ieri m-am dus pe la biserică să pun o lumânare la morți că visasem un unchi și zic ia uite cum mă bântuie că nu l-am mai pomenit. Ca să pun lumânarea trebuia să intru în biserică să o cumpăr. M-am înarmat cu tot calmul căci doamna de la lumânări e o scumpă și o simpatică și plină de cucernicie și bunătate. Dacă o prinzi în zi de post te și bate doar pentru că exiști. Rest oricum nu dă niciodată, dar cred că se gândește să te scutească de un drum la cutia milei, și lumânările ți le aruncă așa că trebuie să fii pe fază ca să nu le culegi de pe jos.

Doamna asta se potrivește perfect cu taica șef care urlă în biserică de crapă pereții. Eu o să propun enoriașilor să-i luăm omului un microfon ca să-si protejeze gâtul. Buuun și ieri după ce scăpasem cu bine de lumânăreasă mă atacă o baborniță la ieșirea din biserică.Măi și se pune baba cu gura pe mine, că de ce sunt în pantaloni, că de ce am intrat în biserică cu capul descoperit, că de ce sunt machiată. Eu am încercat să o ignor zic să nu fac păcate în casa Domnului și să altoiesc baba cu o directă de dreapta în loc de explicații. Am tăcut, deși rar mi se întâmplă să nu dau replică, dar baba a venit după mine la lumânări. Aici am cedat și i-am spus că fac totul ca să se mire proștii și că vreau să văd dacă pică biserica atunci când intră un păcătos ca mine.

Am crezut că face infarct baba și am tulit-o repede că avea baston în mână și lupta ar fi fost inegală. Și la poarta bisericii se mai auzeau  strigătele ei iar aseară m-am mușcat un pic de obraz. Cred că mi-a pus baba o lumânare de bine.Da vă dați seama că ea a venit la biserică să se umple de senti,ente creștinești?

Acu stau și mă perpelesc și mă gândesc câte păcate am făcut că n-am bătut la baborniță ca la fasole. O să putrezesc în iad pentru păcatele astea, când cu o mică violență bine plasată, îmi asiguram și drumul în rai și făceam și un bine babei.

old-lady-praying

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns