VIAŢA DE ZI CU ZI

Cine n-are blog să-și facă

În ”Joia Dulce” John Steinbeck spunea: ”ca să te simți într-adevăr bine trebui să fii fraier măcar o dată în viață”. Eu spun că dacă vrei să fii fraier măcar o dată în viață trebuie să ai blog, sau să te reproduci literar în spațiul public. Nimic nu se compară cu trăirile pe care ți le pot crea niște oameni complet străini mai ales când țin musai să folosească cuvinte la auzul cărora un birjar ar roși ca o domniță de pension.

Ieri mă bucuram eu de o dumincă liniștită (mă uitam la TV și colectam mucii copilului) când primesc un mesaj pe privat la blog. Primul impuls după ce l-am citit a fost să-l fac public, apoi mi-a fost rușine. Sincer. Plus că nu știu bine ce înseamnă unele dintre acele cuvinte, pot doar să bănuiesc faptul că nu erau acatiste pe la sfinți. O persoană de gen feminin, că nu-i pot spune doamnă, mă trece prin noroi pentru articolul în care mi-am dat cu părerea despre tanti olivuța cea vegană și foarte știutoare de medicină.

Mesajul începe pe un ton aparent calm, dar cum făcea tribunul, domnița se decompensează rău pe drum și începe să-mi țină o lecție despre big pharma și vaccinuri și copiii familiei moisescu, dar totul într-un amalgam de la sfârșit nu mai știam dacă big pharma e măritată cu andi, copiii sunt făcuți de vaccinuri și eu sunt olivuța. Aaaa și totul cu niște cuvinte de o delicatețe ieșită din comun. Zău nici nu știu cum poate un muritor de rând să viseze măcar la așa zi minunată. Se mai potolește doamna puțin când citește că o glumă a destinului a făcut să termin facultatea de medicină dar nu se lasă intimidată și mă terfelește pentru că duc o viață de blondă :). Ei ziceți voi dacă viața nu-i frumoasă

Nu m-am prins dacă doamna era sau nu pro olivuța dar domne` îl iubea cu nesaț pe Andi. Chiar finalizează mesajul sounându-mi că nu știu starea maritală a celor doi și ar trebui să mă mai informez și bagă un :). Ei emoticonul ăsta m-a băgat într-o vâltoare de întrebări ceva de speriat, toată noaptea n-am dormit de grijă. De ce era ea fericită? Pentru ea, că Andi e liber sau pentru mine că-s neinformată și fericiți cei săraci cu duhul? Îmi recomandă chiar să mă duc la protecția copilului dacă eu cred că cei doi copii ai familiei sunt în pericol. Iar nu m-am prins dacă spera să fac asta sau era o vorbă-n vânt. Da cuvintele, ei cuvintele sunt muzică pentru orice urechiusă: jeg, idioată, cretină, tâmpită asta așa ca să spicuim puțin din text.

Ei și mesajul ăsta minunat, a venit în timp ce vedeam Invictus, un film despre Nelson Mandela și în care un personaj la un moment dat se miră că leaderul african a ieșit din închisoare pregăit să-i ierte pe cei care l-au băgat acolo. Bine că nu mă uitam la Xena că cine știe ce mesaj primeam 😛

woman-winking

Sursa foto:pinterest.com

Lasă un răspuns