VIAŢA DE ZI CU ZI

Cât durează o căsnicie?

Ieri am hotărât să mă văd cu o prietenă și ajungând mai devreme m-am așezat la cafenea să o aștept (apropo musai trebuie să ajungeți la HighHeels să beți limonada de afine,mmmmm, deliciu). După nici 5 minute apare un cuplu, inițial nu m-am prins că sunt cuplu deoarece ea mergea muuult înaintea lui și nu-și adreasau niciun cuvânt. Erau oameni peste 50 de ani, îmbărcați bine dar nu ostentativ, care după vorbă, după port îți dădeau senzația că au mers ceva timp la școală în viața lor.

Ea vroia să-și facă nu știu ce ștampile și nu știa cum să trimită actele la centrul de ștampile. Acești doi oameni emanau o ostilitate unul față de celălalt ceva de speriat. Ea evident nu se pricepea cu cele două telefoane foarte smart cum să trimită actele solicitate iar el, cu o nonșalanță ieșită din comun, îi transmitea prin fiecare cuvânt scos din gură că e proastă dacă nu știe asta. Și începe un schimb de replici între ei, cu cuvinte din Dex, în care ea calm îi spunea că e un ciufut și un inutil iar el, agresiv, îi spunea că e proastă și cu gura mare. Îmi venea să mă duc să o ajut eu numa să tacă amândoi.

Acum întreb și eu, el murea dacă îi lua telefonul din mână și o ajuta? Adică făcea urticarie sau icter? Iar ea, dacă îi spunea ”te rog ajută-mă că nu mă pricep” oare rămânea mută? Ce decide ea să facă? Să se ducă la băiatul, muuult mai tânăr de la centrul de ștampile să-l roage să o ajute. Deci îl castraeză pe soțul din dotare în 10 secunde. El, reacție ioc, ba îi comandă și o cafea. Primul meu gând: uite un fraier dar măcar cu maniere. Greșit, răzbunarea a fost a lui! Ea se întoarce la masă și începe scandalul pe cafea: ”tu nu știai că eu nu beau espresso scurt?”

Dacă aș fi fost ea da, m-aș fi supărat că după ani de zile el nu știe cum beau eu cafeaua. Dar oare dacă zicea întâi mulțumesc pentru cafea și apoi spunea că vrea alta, făcea un mic AVC? Iar el dacă i-ar fi zis că se duce el să-l întrebe pe băiatul ăla cum se rezolvă situația, oare paraliza la ridicarea de pe scaun?

Stau și mă întreb cum o fi la oamenii ăștia acasă? Zboară cuțitele și steluțele ninja la micul dejun? La prânz mai bagă niște săbii și vreo două sulițe? Cum ajungi să duci o astfel de viață? Cât durează o căsnicie fericită? Cum ajungi să nu mai vezi nimic bun în cel de lângă tine și să nu mai reușești să spui un cuvânt frumos? Și mai ales, de ce te complaci într-o astfel de viață? De ce nu schimbi ceva?marriage.jpg

Sursa foto:pinterest.com

 

Lasă un răspuns