VIAŢA DE ZI CU ZI

Când copilul îți trădează sentimentele față de antene

Aseară iau copilul de la grădiniță și, pentru că tot nu aveam apă caldă și căldură, mi-am zis să mă duc la Lidl să ne fie și nouă cald. Plus că nu știu cum sunt alții dar eu de fiecare dată când dau bani mă incing ceva de speriat.

Buun și cumpărăm noi ce avem de cumpărat și ne așezăm la o coadă luuuuungă, pentru că evident tot cartierul venise să se mai încălzească la Lidl. Și cum stăteam noi liniștiți și încălziți la coadă, începem să tragem cu urechea la conversațiile din jur, știu foarte urât din partea noastră dar eu sunt blondă și el e mic deci nu se pune, și…..așa cum bănuți, subiectele erau toate centrate pe manifestări, OUG și politică. Mai era o tipă tânără care total în afara subiectului s-a apucat să se certe cu un țigan care se așezase în fața ei la rând. Femeie neatinsă de spirit creștinesc.  În dreptul nostru la casa alăturată, două femei mai în vârstă, nu pot să le zic babe, discutau despre cei mai corecți și cinstiți jurnaliști….Badea și Gădea.

Eu în general nu înjur mai ales când sunt cu copilul prin preajmă, dar dacă dau accidental pe Antena3 recunosc îmi mai scapă câte o sudalmă. Bine, chemați protecția copilului, dar greșeala recunoscută e pe jumătate iertată :). Ei și cuvintele astea blajine și calde la adresa antenelor și a jurnaliștilor lor cinstiți și corecți le-a auzit și copilul. Eu am sperat că e mic și nu le reține. Ei, speranță deșartă! Doamnele vorbeau destuul de tare, așa că fiul meu, dornic de afirmare, a vorbit și mai tare:

  • mami nu se uită la antena3 și spune că Gâdea e un avorton, Badea un prost bătăuș și ăla e un post mâncător de rahat

Am fost mândră de copil că a înțeles care ne sunt standardele și inima mea de mamă s-a umflat ca un gogoșar când am văzut că a reținut cuvântul avorton! Dar bucuria mi-a fost scurtă, căci nu numai cucoanele purtătoare de stindardul antenelor m-au fulgerat cu privirea ci și alți participanți la încălzirea colectivă din magazin.Cucoanele s-au simțit chiar datoare să-i spună copilului:

  • ar trebui ca mami să nu mai vorbească urât în fața ta

Nu m-am abținut:

  • am zis rahat nu căcat, deci n-am vorbit urât!

Nu știam cum să plătesc mai repede și să plec căci simțeam că eram pe teren minat. Jur că babele m-au urmărit până în parcare și erau în stare să se dedea la acte de violență în apărarea bodyguardului Badea, și n-aveam nicio șansă de izbândă pentru că eu sunt mică de statură și slabă, doar gură mare am și într-o luptă corp la corp nu prea e de folos asta. Am scăpat când au văzut că am o mașină vintage cu numere de VN. Au gogonat niște ochi de melc și s-au retras. Cred că au presupus că am niște băieți vajnici de dincolo de Prut prin portbagaj 😛

Aveți grijă ce vorbiți cu copiii de față. Eu am avut cumpănă 😛

homelaone

Sursa foto: heroes.wiki.com

4 gânduri despre „Când copilul îți trădează sentimentele față de antene

Lasă un răspuns