VIAŢA DE MAMĂ

Ce aș vrea să învețe copilul meu

Copilul meu este la o grădiniță privată, destul de fițoasă,  unde în afara ofertei instituției de învățământ (foarte generoasă), apar periodic alte opționale la care părinții se reped ca la sfintele moaște. Ioan e singurul care nu merge la ele și m-a întrebat de ce el nu poate să invețe ce învață toată lumea.

M-am gândit mult înainte să-i răspund, căci am vrut mai întâi să-mi fie mie clar  ce aș vreau eu să învețe el, care sunt achizițiile alea cu care să plece mai departe în viață. Ce aș vrea eu să învețe? Aș vrea să învețe să fie bun, da chiar și cu ăia răi de tot, chiar dacă în ziua de astăzi răutatea e la mare preț. Aș vrea să invețe să fie vesel, să râdă din tot sufletul și să se bucure de orice, să vadă în curcubeu un miracol, să alerge prin iarbă, să cadă, să se julească , să se murdărească, să-și pună mâinile murdare pe față și pe tricou, să nu se dea cu spirt după ce a mângâiat un câine, să mănânce fructe nespălate, să nu-i fie frică să bea din sticla unui prieten sau să împartă mărul cu el.

Aș vrea să invețe să fie generos, să lupte pentru principiile lui, să nu-și îndoaie coloana pentru bunuri materiale, să fie curajos și să-l ajute pe cel mai slab fără să aștepte nimic în schimb. Să iubească din toată inima, nu cu jumătăți de măsură, nu cu condiții.  Aș vrea să învețe valoarea prieteniei, aia adevărată așa cum am învățat eu de la părinții mei, nu cea bazată pe bani și interese Aș vrea să învețe valorea lucrurilor și nu prețul lor.

Dar mai presus de toate vreau să învețe să fie fericit.

Mi-am dat seama că toate aceste lucruri nu le înveți nici la Fasttrack, nici la minlab, nici la escape, nici la lego, nici la vreun alt program d-ăsta de mare șmecherie. O parte le va învăța de la mine, căci we lead by example 🙂 (doamne ai milă de noi), o parte le va învăța din experiențe pozitive, o parte din experințe negative, dar aș vrea să le învețe.

chemist

Sursa foto:istockphoto.com

2 gânduri despre „Ce aș vrea să învețe copilul meu

Lasă un răspuns