VIAŢA DE MAMĂ

O poveste despre dragoste si relaxare

Pentru mine primii doi ani de viață ai copilului au fost grei. De fapt nu grei, MEGA grei! Aveam senzația că nu o să reușesc niciodată, că nu o să mai dorm vreodată (prima dată când a dormit toată noaptea avea 2,5 ani, dar a dormit doar el pentru că eu mă tot trezeam să-l verific dacă mai respiră căci nu-mi venea să cred că n-are nimic de comentat o noapte întreagă!!!) și că sunt total și complet incapabilă să cresc un copil Adică puteam să fac trei brand-planuri si zece prezentări si nu eram în stare să fac un fel de mâncare pe care copilul să-l considere comestibil (și acum încă mai am emoții la fiecare masă, n-am intrat în circle of trust :))

Cum vă spuneam, eu am avut varianta cool de copil care n-a mâncat și n-a dormit. În timp ce eu eram terminată de somn și disperată de incapacitatea de a convinge copilul sa mănânce ceva în afară de lapte mai citeam și pe net diverse postări ale mamelor care debordau de fericire, de zâmbete și nu vorbeau decât de sentimentul asta cool si nobil de mamă.

Am trecut de nenumărate ori de la agonie la extaz și m-au trecut apele mai ceva ca la saună, convinsă fiind că nu o să rămân cu mintea întreagă. Nu înțelegeam cum de alte mame reușesc și eu nu? Nu înțelegeam cum de nu vorbește nimeni despre trezitul de 4 ori pe noapte urmat de mersul la muncă (oare mi se întâmplă numai mie?), cum de nu mai este nicio mamă al cărei copil să refuze diversificarea, cum de doar al meu REFUZĂ să se așeze pe oliță, cum de doar al meu stă agățat de mine ca maimuța de cracă, cum de doar eu plâng de mă usuc și am sentimente de vinovăție?

Nu conta că doctorii îmi ziceau că o să mănânce când o să-i fie foame și nu o să moară de inaniție, că sigur nu o să ajungă la 18 ani cu pampers, că îmi garantează ei că o să doarmă și să stau blândă că nu-s singura. Eii nu prea îi credeam căci v-am zis, pe net și în parc erau numa` norișori roz la toată lumea, zburau în toate părțile rețetele cu brocolli sănătos, supă de sfeclă și avocado, iar al meu d-abia pupa un măr. Iar dacă mă împingea curiozitatea să întreb de vreo rețetă, că poate reușesc și eu să-l hrănesc cu altceva decât aer, eram automat pusă la stâlpul infamiei de coanele mame sau bunici. Evident că eticheta lor era: ești o mamă jalnică, incapabilă să hrănești un țânc! Deci totul menit să te încurajeze să să-ți dea speranță

Și într-o zi am avut așa o străfulgerare și am hotărât să nu mai citesc nimic (nu de alta dar mă vedeam deja în cămașă de forță la Sapoca), să nu mă mai intereseze cum se descurcă alte mame și să mă gândesc doar la mine. Atâta timp cât îmi iubesc copilul n-am cum să dau greș. Am început să mă relexez și să realizez că nu va muri de foame dacă nu mănâncă cât scrie la carte, dacă mănâncă ce-i place, dacă nu doarme după programul din carte, dacă într-o zi vrea mai mult în brațe și în alta deloc (asta nu s-a întâmplat încă dar am speranță), să nu mai ascult dacă imi zice cineva că e prea slab sau că nu face la oliță de la naștere. Cum bine mi-au zis niște profesori de pediatrie, n-ajunge niciun copil la majorat cu suzetă sau bând lapte din biberon (cel mult șampanie :)).

Şi după ce m-am motivat eu aşa, sau cum se zice acum m-am dezvoltat personal, a avut loc un miracol…s-a liniștit și copilul. Gurile rele ziceau că a crescut dar mie îmi place să cred că  pur și simplu a simțit energii pozitive de la mine. Așa că, nu contează ce scrie la plutonul de judecată al mamelor moderne, lăsați instinctul să vă conducă și nu veți da greș. Cel mai important pentru copil este să aibă parte de iubire și de o mamă cu toți creierii acasă, că de restul se descurcă el 🙂

moterhood

Sursa foto: literaryhub.com

5 gânduri despre „O poveste despre dragoste si relaxare

  1. Așa e, iubirea face lumea să se învârtă! Doar că rezultatele pot fi excepționale atunci când instinctul e dublat de nițică informare. Și nu costă, e la un click distanță. Trăim vremuri bune 🙂 ia uite, câte blonde au blog :)))

    1. Așa este. Doar să știi să pui și filtru în ce citești și să înțelegi că fiecare copil e unic😀. Mie mi-a luat ceva timp 🙂 🙂 )

Lasă un răspuns