VIAŢA DE ZI CU ZI

Adio, după 14 ani de corporație

Lunea trecută în ceea ce s-a dovedit până la urmă a fi ultimul drum spre căsuța cu cartelă, am auzit la radio că 16 ianuarie este the black monday, cea mai rea zi din calendar. N-aș zice :). A fost o zi de noi începuturi. A fost o zi de adio de la 14 ani de întâmplări și evenimente care m-au dus de la agonie la extaz. Da, n-am spus pa pa ne mai vedem sau cu bine ci, adio după 14 ani de corporație, cam toată viața mea de slujbaș. Știu, știu cum râde toată lumea de corporatiști că își iau un an sabatic pentru a se regăsi pe sine și pe urmă se întorc la rahatul pe care în anul respectiv l-au înfierat cu ferocitate. Well nu e cazul, nu vreau să mă regăsesc, pentru că nu m-am pierdut.

Nu vă așteptați să vorbesc urât de anii ăștia că n-am de ce. N-au fost o tortură, un supliciu ci o alegere. O alegere conștientă. Au fost cei mai tari ani din viața mea, în care am cunoscut mare parte din oamenii cei mai aproape de sufletul meu, oameni pe care îi iubesc din tot sufletul și pe care sper să reușesc să-i țin mereu aproape (se știu ei care sunt) și în care am trăit cele mai chiznovatice întâmplări, adică pe bune unde mi se mai putea întâmpla să fac educație pentru contracepție în timp ce eram cu burta la gură:)))).

Deocamdată sunt ușor derutată, adică nu tu meeting, nu tu deadline, nu tu prezentări, nu tu ceas care să sune la orele alea mici de tot? Ce viață e asta? Dacă mă voi plictisi? No, d-abia aștept :).

Eu deschideam grădinița cu fi-miu pe la 7.50, dar în ultimele zile am mers pe principiul, ajungem când ajungem. După a doua zi de ”întârziere”, mă întreaba una dintre îngrijitoare dacă am scos greu mașina din zăpadă sau am pățit ceva? Tare este că la 8 e strada liberă și parchez unde vrea mușchiul meu dar la 9, ce să vezi e full că toți părinții atunci vin. Hai că în sfârșit intru în rândul lor 🙂

Astă vară mă întrebam cine naiba e în parc la 10 dimineața sau la cafenele pe la 12? O să aflu :P. Deci dragilor de acum cafeaua/ceaiul de dimineață le beau începând cu ora zece. Orice invitație la ore mai mici va fi politicos dar ferm refuzată :)))

So goodbye corporation, welcome freelancing 🙂

goodbyeSursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns