VIAŢA DE ZI CU ZI

Când a murit bunul simț?

Mie mi se pare că viața s-a transformat așa într-o luptă cu mojicia și lipsa totală și completă de educație. Imi este foarte greu șă înțeleg agresivitatea cu care cineva te înjură în trafic pentru simplul fapt că nu ai fost umil și nu i-ai permis să intre în fața ta după ce depășise pe contrasens toată coloana de mașini de la semafor.

Zilele acestea sunt la modă decompensările datoarte locului de parcare. Mda, ştiu că te-a luat pe nepregătite zăpada (cine naiba s-ar fi gândit că o să ningă iarna, adică pe bune!), pot să înţeleg că ti-ai pus la bătaie toţi muşchii ăia hrăniţi cu greu de halbele de bere şi mititei şi ai scos din troiene maşina, pe care nenorociţii de producători nu ţi-au vândut-o cu sistem de deszăpezire, dar ghici ce, e un loc public. Şi ghici ce, şi alţii şi-au curăţat locul de parcare şi încă d-ăla plătit la primărie şi nu o iau razna când îl găsesc ocupat. Asta e viaţa, te duci şi cauţi alt loc pe care poate l-a curăţat cineva. Dacă nu, mai scoţi încă o dată lopata, uite aşa ca să ai motiv să mai bagi nişte mititei la ghiozdan că poate te-ai emaciat de la tura anterioară

Dacă ieşi din casă e cam ca-n vestul sălbatic, cu diferenţa că animalele sunt cai putere. a pardon, animalele sunt la volan. Nu înțeleg când au devenit oamenii atît de răi și de puțin toleranți. La magazin toţi se bagă în faţă, toţi se grăbesc, toţi vor la casele prioritare.

În nemernicia şi tupeul meu, astăzi am intrat în supermarket să iau doar un detergent de vase şi m-am prezentat cu încredere la casa prioritară. Aici a trebuit să-i explic unui domn, cu coşul plin, ce înseamnă prioritate. Concluzia:

  • eşti o nesimţită dacă intri în magazin „decât” pentru un dero, când alţii „are” de cumpărat de mâncare la copilaşi

Răspunsul meu:

  • DOAR pentru un dero te-aş fi lăsat să hrăneşti copilaşii ăia, care arată ca godzilla, cu prioritate. „decât” că alţii „are” coşul plin şi „n-are” prioritate

În mod clar bunul simţ a murit, dar n-ar fi trebuit să ne anunţe şi pe noi cineva? Să se dea măcar la ştirile alea de la 5 când se vorbeşte de babele violate, sau pardon că taman acolo bunul simţ lipseşte. Ori prin ziare ceva,pe online, că mergeam şi eu la veşnica pomenire, făceam chiar şi o colivă, un cozonac, beam o ţuiculiţă de sufletul răposatului.

De multe ori aud fraza lasă-l că şi aşa nu-l schimbi. Well….

„Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic” – Edmund Burke

o-bart-simpson-chalkboard-570

Sursa foto:memecenter.com

Lasă un răspuns