VIAŢA DE ZI CU ZI

Cine are dreptul la frustrări?

Cuplul modern s-a schimbat pe ici pe acolo prin punctele esenţiale şi la sfârşit a rămas la fel. Şi chiar dacă femeile au luptat pentru egalitate au obţinut doar egalitatea de a munci cot la cot cu bărbatul. Dacă ne uitam la viaţa de cuplu din anii 60 ea avea datoria să educe copiii, să-i pună soţului mâncare caldă pe masă şi să fie frumoasă. Mie nu mi se pare că lucrurile s-au schimbat, doar că acum femeia mai merge şi la serviciu și nu se mai îmbracă în casă ca o doamnă.

Şi când apare şi un copil devine şi mai evident că nimic nu s-a schimbat. În continuare în marea majoritate a cuplurilor ea se plânge că este cea care se trezeşte sâmbăta şi duminica dimineaţa să aibă grijă de produsul dragostei lor, care evident se trezeşte odată cu găinile, pentru ca el să-şi facă somnul de frumuseţe.Clar proaspătul tătic după atâta nesomn datorat mămicii care se tot ridică la fiecare două ore și se duce la bebeluș susținând că plânge deși el nu a auzit așa ceva, are nevoie să se odihnească în weekend până târziu.Dacă ajungi dimineța pe la 9 în parc vezi în general mame chioare de somn cu borcanul de 10 litri de cafea la purtător și un căscat…mare cât inima mea și mai răruț câte un tătic plictisit care butonează telefonul în speranța că orele cu odrasla se vor târî mai repede.

De asemenea când apare rodul iubirii, nu știu cum dar femeii îi mai crește o mână, brusc nu mai simte nevoia de somn ci se mai întinde și ea câte două-trei ore pe noapte ca să nu facă zgomot în casă, este expertă în creșterea copilului ca și cum asta a făcut toată viața, își îndeplinește în sfârșit visul să miroasă numa a lapte și să considere spălatul pe dinți o mare realizare a zilei șiiii, cea mai tare chestie…nu mai are nevoie de timp pentru ea.

Doar așa reușesc să-mi explic de ce ea știe să schimbe un pampers, să vâre biberonul în gura copilului și să-l îmbrace fără să-l contorsioneze ca pe nadia comîneci. În plus în mod clar femeia când naște își pierde mirosul, de aceea ea poate să schimbe gramele de căcuță, mă rog kilogramele, ejectate zilnic de copil fără să facă hepatită și proaspătul tătic leșină ca o domniță din epoca victoriană numa când se gândește ce-ar putea să fie în scutecel.

Eu sincer nici nu știu cum supravițuiesc proaspeții tătici acestui stress. Poate doar serile repetate cu băieții la bere, că așa au auzit ei că trece depresia post partum, să-i mai înveselească sărăcuții. Cât despre femeie, ce frustrări? Doar n-a uitat că e datoria ei ancestrală să aibă grijă de copii, inclusiv de ăla mare pe care l-a luat cu acte de la soacră-sa!

couple

Photo credit:shutterstock.com

 

Un gând despre „Cine are dreptul la frustrări?

Lasă un răspuns