VIAŢA DE ZI CU ZI

Cine a furat plăcerea românului – cozile?

Românul are o plăcere, perversă aș putea să-i zic, aceea de a sta la coadă. Nu contează ce se vinde sau dacă se vinde ceva, dacă sunt câțiva oameni la o coadă, hop vezi alți 2-3, în special pensionari care se bagă și ei. Oricum pentru un pensionar dacă nu face două-trei cozi, ziua e complet ratată și fără scop.  Trebuie să stea el la ceva: la bancă, la pâine, la aghiasmă, la moaște, la orice.

Nu înțeleg ,vă rog să mă credeți chestia asta cu aglomerarea în șir de la 6 dimineața când eventual locul nu se deschide până la 8. Și aici mă refer în special la ghișeele de plăți către stat sau la bancă. Adică programul e de la 8 la  16/17, 20 de zile pe lună, 12 luni pe an! Cam care este șansa să nu reușești să ajungi într-una din aceste zile de trebuie să stai la coadă de la 6 dimineața din primele zile ale anului? Știu o să-mi ziceți că unele taxe au reducere în primele 3 luni. Exact, în primele 3 luni deci 20 x 3, nu în primele trei zile! Plus că plătim, adică nu e un număr limitat și mă duc de la 6 ca să prind și eu o taxă că altfel se dau toate.

Eu îi băniesc pe unii că vin, stau la coadă și când ajung în față pleacă și revin în altă zi, altfel nu-mi explic abundența asta de cozi. Știu, știu la coadă se află starea națiunii, cele mai importante știri și informații la cald, dar acum avem TV 24/7 nu două ore pe seară, și cui nu-i place TV-ul are radio tot 24/7. No, știu că la Tv sau radio n-ai cu cine să comentezi, nu poți să-ți exprimi părerea. care sigur e demnă de luat în seamă, dar n-ar putea să și-o expună pe la 10 sau 11? De ce de la 6 dimineața? Ei să-i văd eu acum pe iubitorii de cozi ce se fac? Mda or să rămână pensionarii și cei care cred în consipirația cardurilor, dar nu va mai fi aceeași plăcere. Că aici era savoarea, să vezi cum trepidează ăștia care și-au luat liber două ore de la muncă și găsesc la coadă 480 de pensionari relaxați care și-au plănuit să stea colo până la 12  🙂

M-a luminat și pe mine o colegă înainte de sărbători, cu ghișeul.ro. Tot ce vrea suflețelul vostru găsiți acolo să plătiți, pe categorii ca să nu vă încurcați, mai puțin sumele datorate la ANAF și n-am dibuit taxa pentru parcare. Bine, am găsit și o amendă de circulație din 2014. Eu credeam că se prescriu, dar văd că astea te urmăresc pe viață!

Nu știu cine a inventat acest sistem online da, are un big like de la mine….și multe dislike de la pensionari 🙂 🙂 🙂

img_3118

Sursa foto:

2 gânduri despre „Cine a furat plăcerea românului – cozile?

  1. Stai linistită că nu-s numai românii! La 9 si 12 sunt minute de pauza in Germania.Da sa nu îndrăznești la orele astea sa-ti cumperi o chifla sau un iaurt ca ai incurcat-o! Poti face recensămîntul pensionarilor in magazin fiind sigură că nu a mai rămas unul acasa. Dacă nu poate merge nici cu rolatorul așteaptă în mașină da acasa nu sta! Eu mai am 3 ani până la pensie si mi-e groază ca nu ma pot alinia!

Lasă un răspuns