VIAŢA DE ZI CU ZI

Profesiile Care Nu M-au Dezamăgit Niciodată

De-a lungul anilor am întălnit diverse categorii profesionale, unele mai deosebite decât altele și invariabil am întâlnit dezamăgiri. Atunci când credeam că există oameni speciali, că anumite meserii se fac doar cu anumite calități, apărea un specimen care îmi distrugea mitul. Dar am găsit și câteva profesii, puține ce-i drept dar cei aleși nu sunt mulți niciodată, care nu m-au dezamăgit niciodată. Au reușit de-a lungul anilor să-mi păstreze nealterată  prima părere creată despre ei și oricât am încercat să caut pe cineva care să iasă din tipar n-am reușit.

Picture1

Prima categorie profesională este reprezentată de taximetriști. Da, acești oameni, femei sau bărbați au reușit să nu-mi schimbe părerea despre ei în ultimii 25 de ani! Cu un taximetrist n-ai niciodată surprize. Știi exact că taxiul lui va fi o cocină împuțită, iar după plimbarea în bolidul groazei vei avea nevoie de o deratizare serioasă. Că vara, pe 40 de grade, va merge cu geamurile deschise și fără aer condiționat cu veșnica scuză: tocmai s-a stricat aerul, la clientul dinainte, ce ghinion aveți! Că va tăia fața oricărei ființe vii care se află pe stradă, că va trece pe roșu pe toate semafoarele și toate astea cu un zambet șmecheresc în colțul gurii și așteptând recunoștința ta veșnică pentru calitățile lui de șofer. Că va merge cu stația dată la maxim ca nu cumva să-ți scape ceva din cursele colegilor, că poate te zbați noaptea de grijă dacă nu știi colega de pe gorjului pe cine a preluat? Că dacă vrei să mergi la aeroport îți vei pune bagajele lângă tine pe banchetă căci portbagajul va fi ocupat de butelia de gaz și alte acareturi ale șoferului, iar tot drumul până la aeroport îți va explica cum el se întoarce pe gol și e datoria ta creștinească să-i dai dublul cursei. Iar dacă nu ți se înduioșează sufletul și insiști să plătești doar cât face,  brusc l-a luat durerea de spate și nu te mai ajută să dai valiza jos.

A doua categorie este reprezentată de liftierele de la spital. Nu contează spitalul, nu contează vârsta, femeile astea au acreala in ADN. Eu cred că le testează înainte să le dea jobul și cine are cea mai mică urma de amabilitate sau, pușchea pe limbă, zâmbește este respinsă la interviu. Prima dată le-am întâlnit în copilărie, căci mama era medic și păreau surori cu zâna măseluță (cred că vroiau să se pună bine cu mama), asta până am ajuns să-mi petrec viața prin spitale și am văzut că au dat-o afară din familie pe zâna măseluță și s-au înfrățit cu Morticia. La fel ca la taximetriști n-ai surprize cu ele. Știți cum se laudă ăia la MacDonald`s că al ei în orice țară și în orice moment mac-ul e la fel? Așa și la liftiere. Toate croșetează dar au ochiul vigilent și gata pregătit să te dea afară din lift dacă îndraznești să pășești în sanctuarul lor fără să ceri voie. Nu contează că ești gravidă, în cârje sau ai 180 de ani, regula e regulă și ele nu depășesc capacitatea, că doar nu e vina lor că tu ești bolnav și nu te miști rapid să prinzi un loc în lift. N-ai învățat că la spital trebuie să fii rapid? Și că oprește doar la etajele la care are ea chef nu unde ai tu treabă?

Și mai este instalatorul. Orice instalator chemi în casă va începe cu fraza: domne, păi ce ți-a făcut domne ăla dinaintea mea. pfuu, da ce v-a păcălit. și-a bătut joc de dumenavoastră și acum eu trebuie să muncesc dublu. Mare noroc aveți că m-ați găsit! După care îți cere pe schimbatul unei țevi cât de-un renovat de apartament și cam tot atâta mizerie face. Plus că trebuie să te milogești de el și să te porți mai frumos decât cu propria mamă dacă vrei șă nu-ți crape țeava înainte să ajungă el la parter. Aaa, și să nu uităm respectul cu care așteaptă să fie tratat de zici că tocmai a mărit creierul mic nu că a sudat două amărâte de țevi!

Eu cam pe ăștia mă bazez să nu-mi dărâme mitul. Voi?

Sursa foto:acrosshealth.com

Lasă un răspuns