VIAŢA DE ZI CU ZI

Crăciunul Acesta Am Ratat Mântuirea

Știți cum de sărbători vin preoții, dau o tură prin casă să vadă ce mai ai nou și pe urmă se așează în ușă, frecându-și mânuțele, și te întreabă ce mai faci, așteptând să fii generos la cutia milei? Sor-mea numește asta cerșitul în sutană.

Aseară a apărut și la noi în bloc popa cu cerșitul. Am sperat ca anul acesta să-l ratez căci prin nu știu ce conspirație a universului mai aveam în portofel exact 5 lei. Ei cum să-l jignesc pe taica dând la cutia milei doar 5 lei? Așa că am zis că mai bine merg pe burtă și am coborât să iau ceva din fața blocului sperând că între timp ajunge la alt etaj. Dar când te paște ghinionul, te paște. Exact când m-am întors și coboram radioasă din lift, popa mă aștepta în fața ușii cu un surâs cucernic nevoie mare.

mantuire

N-am avut ce să fac, am încercat eu să mă eschivez dar mi-a fost prea rușine și l-am lăsat să intre în casă. A dat o tură, a pus copilul să pupe icoanele, după care s-a uitat luuuung la mine. Cu toată seninătatea i-am urat sărbători fericite fără să-i dau nimic. Și în plus, l-a făcut și kinderul praf. Taica a scos o iconiță cu sf Stelian să-i dea. Copilul a luat-o dezamăgit și a zis: nu e cu Isus? ei bine, acum lasă că-mi place și Sf Stelian 😛

Cred că am scăpat și nu mai vine popa pe la mine cât stau aici, iar de mântuire și iertare nici nu poate fi vorba anul acesta. M-am simțit exact ca Firicel din Las Fierbinti, în acest episod :)

Sursa foto:ebay.com

Lasă un răspuns