VIAŢA DE ZI CU ZI

Blestemul Căciuliței De Interior

Urăsc căciulița de interior. Da, uite am spus-o! Mi se pare invenția babelor care sperau să uniformizeze toți copiii satului, să nu care cumva să pară unul mai istețel decât altul.  Pentru că această căciuliță alungă orice urmă de inteligență din ochii purtătorului!

Știți cum arată câinii ăia chinuiți de stăpâni cu capișon și bundiță și care vor să pară lobotomizați în fața semenilor lor ca să explice cumva umilința la care sunt suspuși? La fel sunt și copilașii cu căciulă de interior care se leagă sub bărbie!

Pe bunicuțele care propovăduiesc căciulița asta, pot să le înțeleg că au trăit în vremea războiului când în casă erau tot atâtea grade câte erau și afară. Motiv pentru care nu-i găsesc rostul în anul 2016, când în cam toate casele,cel puțin la bloc e muuult mai cald decât afară!

Să vă spun o poveste adevărată:

Bucuresti, decembrie, 7 grade afară și un soare timid, dar povestea se petrece în interior, într-o clinică privată unde temperatura era așa de ridicată încât dacă puneai un ou pe recepție se fierbea sigur. În această clinică mare vânzoleală la etajul de copii, unde vin mamici cu copii de diverse vârste, dar nici urmă de bau bau-ul mamelor românce: curent

Repet ,afara 7 grade si in interior vreo 47, atat de cald incat cand am intrat in cabinet copilul propriu avea 37.3.

Mi-e greu să descriu câte căciuli, geci de ski și bocanci de munte am văzut în interval de o oră cât am stat acolo. Dar cei mai fascinanți erau bebelușii, care veniseră cam toți cu mașina și posedau: salopetă de ski obligatoriu, păturică peste salopetă, căciulă groasă și gluga de salopetă peate căciulă,  șiiii ….. sub căciula groasă de iți fierbeau creierașii în ea….vestita căciuliță de interior!!!

Eu ințeleg că bebelușii stau prost cu termoreglarea dar dacă îi îmbraci acum ca la pol, la -10 grade ce mai faci???

Bine, am uitat să menționez că toți părinții din dotarea acestor bebeluși aveau și ei căciuli!!! D-alea groase de iarnă. M-am mai uitat încă o dată afară crezând că a venit iarna cât am stat eu înăuntru. Dar nu, se făcuseră 9 grade! La Madrid la 12 grade n-am văzut niciun copil cu căciulă pe cap. Niciunul! Indiferent de vârstă și de cât păr aveau pe cap, toți erau cu chelia în bătaia vântului. O fi numa` la noi otita? Pe spanioli îi ocolește?

Oare putem să scoatem această căciuliță, menită să creeze traume psihice majore viitorului oricărui copil care o poartă, în afara legi?

baby-with-hat

Sursa foto:etsy.com

Lasă un răspuns