VIAŢA DE ZI CU ZI

Să Ne Informăm Dar Să Nu Ne Vaccinăm

Există un nou proiect pentru legea vaccinării, care cred că a trecut neobservat în scandalul cu centrele de transplant, managerul Secureanu și, evident apropiatele alegeri.

Noul proiect de lege spune că vaccinarea nu mai este obligatorie, ci informarea! Da, da ați citit bine, poți să spui nu la vaccinare atâta timp cât ești informat! Și această informare se face de către medicul de familie și dacă zici nu, mai vine și te consiliază Comisia Județeană de Vaccinare, și dacă tu nu și nu și nu și nu, ei atunci semnezi frumușel un refuz și gata. Cică dacă ai refuzat infromat este ok.

Cum vor fi consiliați oamenii, pe baza căror dovezi pot ei lua decizii? Că știu și eu cam cum sunt făcute metarialele care se adreaseză pacienților, mai light așa să nu le scrântească neuronul la citire! Atunci dacă îi lăsăm să decidă, bazat pe ce citesc (indiferent ce le oferă medicul de familia si consilierul județean ei tot vor merge la Dr Google), de ce nu o facem pe Olivia Steer, ministrul vaccinării? Că ea oricum a căutat deja studiile alea care sunt contra, le-a scos din context și le-a răspândit la cei slabi de înger. Întreb și eu ca blonda care a mers la medicină, bazat pe ce considerăm că părinții care sunt oponeneți ai vaccinului, vor înțelege dovezile științifice? Știați că în Australia, care se laudă a fi țară civilizată și Sydeny e considerat al treilea oraș din lume în care să trăiești, vaccinează obligatoriu inclusiv HPV? Și la băieți by the way!

De cele mai multe ori argumentele celor care sunt împotriva vaccinării se rezumă la: vaccinurile au mercur și provoacă autism și noi n-am văzut poliomielita, difterie sau tetanos și riscl de îmbolnăvire este mic.  Exact!!! Ăsta este răspunsul corect. Cazurile de astfel de boli sunt rare pentru că boala a fost eradicată prin vaccinare. Mai pe directelea așa, vaccinarea a stopat răspândirea cazurilor. Cei deja îmbolnăviți au dat cu agheasma, acatiste, ciuboțica cucului, molifte și rugăciuni cât cuprinde și în general au păstrat boala pentru ei. Și uite așa încet, încet nu ne-am mai îmbolnăvit. Asta nu înseamnă ca agenții virlai respectivi, au dat bir cu fugiții în preistorie și-i găsim doar la Antipa lângă mamutul de 3 mil de ani. Nuu, sunt și ăștia băieți deștepți și vor și ei să călătorească în viitor, așa că s-au adaptat la noile condiții de viață și s-au dus departe de ochiul sclifosit al omului civilizat, prin țările lumii a treia, unde cresc și se înmulțesc nestingheriți.

Și vaccinurile nu provoacă autism , pentru că în realitate nu se știe ce provoacă autism!

Poate copilul vostru nevaccinat călătorește într-o țărișoară d-asta exotică, din dorința de a-și îmbogăți experiențele,  în care n-are nevoie de bani ci de două kile de banane. Și așa șubred la viruși cum e el, dă nas în nas cu polio sau cu difteria și să vedeți atunci dragoste și iubire intre el și viruși, mai ceva ca-n telenovele. Sau chiar dacă nu-l lăsați să ia calea bananelor, ci se joacă fericit la tataie în curte, la țară, și să vezi că tataie neatent a scăpat un cui când a reparat gardul. Și cuiul trist și amărât a rămas prin curte, purtat de colo colo, singur și ruginit de ploaie și zăpadă, până când într-o zi găsește iubire în piciorușul desculț al copilului nevaccinat și ia să vedeți cum aflati ce e tetanosul! Nu vă obosiți să-l încălțați, chiar și ruginite, cuiele trec prin papucii de plastic.

Sau vă mai dau un scenariu: fata sau băiatul vostru au ajuns tineri adulți și pleznește inima de mândrie în voi când îi vedeți, și-s găsesc și sufletul pereche. Dar stai, sufletul pereche are hepatită și din toată iubirea aia dintre ei, o ia și odrasla voastraă. Și mulțumirile lor pentru că nu i-ați vaccinat vor fi neprețuite!!!

Am o întrebare, de ce vă vaccinați câinii? Dacă vaccinurile au mercur, provoacă autism și oricum riscul de boală e mic, pe câine de ce îl vaccinați? Vreți să facă autism???

Nu sunt de acord cu legea asta. Sunt anumite boli pentru care vaccinarea trebuie sa fie obligatorie. Si da, copiii nevaccinați sunt un pericol pentru cei vaccinați. Dacă lăsam vaccinarea la latitudinea părinților cred că vom deveni generația care a repornit câteva epidemii cu boli eradicate pe vremea bunicilor

Nu uitați: nu trebuie sa vaccinăm toși copiii, doar pe cei pe care vrem să-i păstrăm

vaccin

Curentul antivaccinare este susținut și de niște popi. Îi și văd acum cu noua lege umbând din casă în casă: te lepezi de vaccin? mă lepăd de vaccin!

 

Surse foto: coaliția pentru sănătate; uberhumor.com

Lasă un răspuns