GÂNDURI BLONDE

M-am Născut, Puteți Să Mă Iubiți Va Rog?

Am citit de curând acest articol care mi-a adus aminte de vremurile în care m-am născut eu și cei din generația 40, de cât de puține alegeri aveau părinții noștri și cum am venit eu pe lume (continuă să mă uimească faptul că avortul este în 2016 metodă contraceptivă)

Nu sunt unul dintre acei copii care a primit iubire doar pentru simplul motiv de a se fi născut. Eu sunt un accident, da știu, sună ciudat dar nu sunt un copil planificat și nu știu dacă părinții mei ar fi avut de ales cu adevărat,  dacă aș mai fi existat. Adică n-am fost așteptată cu iubire și n-am primit-o gratis. Cumva am câștigat această iubire și am luptat mereu să nu o pierd.

Am destul de des controverse cu ai mei când îi rog să nu-i mai spună lui fi-miu că dacă nu mănâncă tot din farfurie ei nu-l mai iubesc. Fi-miu știe că e iubit pentru că există, indiferent dacă nu mănâncă, și dacă într-o zi nu doarme, dacă ia o notă mai mică sau dacă a spart un pahar. Iubirea nu e condiţionată de a fi cuminte sau bun, ci de simpla existenţă. Poate sunt mai supărată pe el într-o zi, poate sunt dezamăgită de ceva ce a făcut, poate m-a adus în momentul în care îmi pulseză jugulara, dar tot am să-l iubesc. Indiferent ce va face, am să fiu prima care să-l cert, să-i spun că a greşit dar că iubirea mea e aceeaşi. Și nici el n-a fost planificat. S-a gândit într-o zi că e momentul să vină pe lume și m-a ales pe mine ca mamă. Așa că se uită cam strâmb la bunici când îi vorbesc de iubire condiţionată. Iar ei consideră că am fumuri de educație modernă :). Taman eu care nu cred nicio iotă din teoria parentingului modern. Singurul lucru extraordinar pe care cred că l-a adus acest modernism este iubirea asta necondiționată pe care o primește copilul din prima zi.

stock-photo-53291338

Pe cuvânt, e ca atunci când ești îndrăgostit, ai inima plină de iubire și știi că cineva te iubește cu aceeași intensitate. Parcă ai aripi, parcă nu există nimic ce nu poți face. Ești gata să depășești orice barieră, să lupți și să ajungi acolo unde visezi să ajungi. Iubirea iți dă încredere și putere. E cineva acolo care te sprijină și te susține, niște brațe care te vor prinde în cazul în care cazi. E cineva pentru care eşti totul. Așa e și la copil. Dacă are iubire, are tot.

Și-i mai trebuie și un pic de disciplină … zic eu 🙂

Sursa photo: stockphoto

Lasă un răspuns