GÂNDURI BLONDE

Eu Mă Aștept Să Ajung În Rai

Sunt o persoană care a crescut în spirit religios, în sensul că la noi se respectă sărbătorile religiose, ba de unele profităm ca să nu mergem la muncă (e păcat să muncești în zi de sărbătoare), ne-am botezat la biserică, ne-am căsătorit și la biserică, facem pomeni pentru morți, mai dăm și bani la cutia milei, mai mergem și la biserică să punem câte o lumânare de sufletul răposaților,avem icoane în casă și ne închinăm când trecem prin drpetul bisericii. Nu mergem duminica la biserică sau la sărbători, dar nu spălăm și nu coasem de sărbători,  am citit Biblia, etc. În plus eu țin post miercurea și vinerea dar mai mult ca să-mi dovedesc un act de voință și mai puțin din considerente religioase.

Întotdeaun am asemuit credința ortodoxă cu modestia, simplitatea și smerenia, iar Biblia și creștinismul de învață că în fața lui Dumnezeu suntem egali, săraci sau bogați și că nu contează unde te rogi, el te va auzi. Dzeu e în inimă și în viața noastră de zi cu zi nu într-un lăcaș anume.

Prin urmare eu n-am ănțeles chestia asta cu catedrala neamului. Trec pe lângă ea cam de 2-3 ori pe săptămână și crește falnică și  măreață pe zi ce trece. Si să mă ierte ăl de sus dacă mă prind de ce aveam noi românii nevoie de așa hardughie ca să ne închinăm la cele sfinte. Adică într-una mai mică nu ne auzea? Deci să înțeleg că în bisericile astea mici de cartier nu ne mai ducem? Le dărâmă că Dzeu n-aude bine dacă-i locul mic si n-are souround? Zic să știu când o veni popa de cartier cu cerșitul în sutană să nu-i mai dau.

Și am auzit că vor sluji și niște Taici care au fir direct în cer. La unul am și ajuns întâmplător că v-am zis că din când în când ne mai spovedim și noi, și ăsta cică e cucernic foc. Prin mega pile, că la cucernicie așa mare nu ajungi ușor, am reușit să obținem o spovedanie la el, eu și sorel. Omul e plin de har, vă spun sincer, că în timp ce spovedea îl suna pe direct ăla mare din Cer și-i dădea și sms-uri, eu cred că trimitea direct cererile de izbavire și primea numărul de mătănii per păcăctos, că doar nu juca la bursă în timp ce eu îi înșiruiam păcatele.

Cică îi zice Catedrala Mântuirii Neamului! Păi atunci cred că-i garantată excursia în rai și ne mântuiește pe toți că n-are cum să rămână divinitatea cu inima de piatră la așa măreție ce i se înalță.Vă spun sincer că Napoleon ăla se răsucește în mormânt că l-au încoronat în cocioaba aia de Notre Dames, când dacă mai trăia căteva secole venea icișa le Parcul Izvor.

Prin urmare bani la biserică nu mai dau, lumânări nu mai cumpăr că totul e aranjat și ajung în Rai. Între timp am găsit și acest artciol și începe să se facă lumină cu catedrala asta 😛

giphy

Foto credit:pixnet.net

Lasă un răspuns