VIAŢA DE ZI CU ZI

Cine Ia Mașina de Spălat Și Cine Ia Copilul

Credeam că feisbuc ăsta s-a dus de suflet sincer, cu pozele lui zilnice cu animalute care leagănă copii, rețetele de gătit și sfaturile cum să creștem copii care să stea cu noi în casă, și normal și pe banii nostri, până la 35 de ani. Ei și acum vreo săptămână am prins o rază de speranță.

A fost o perioadă când dacă erai prieten cu văru lu” mătușa lu” fostul meu coleg de bancă dintr-a patra, și-mi cereai prietenie pe FB eram de acord că vroiam să fiu populară. Am facut eu ceva curățenie la un moment dat, dar n-am mai știut cum am ajuns prietenă cu niște uameni și dacă tot nu postau nimic, m-am gândit să-i păstrez în agendă. Cum Dzeu e bun și vede că mai țin post, mi-a răsplătit această mărinimie sufletească. Unii dintre cei cu care eram ”prietenă” fără să fi dat vreun semn că ar fi fost în viață până acum au devenit brusc activi, împărtășind cu noi toți un eveniment deosebit din viața lor: divorțul!

Și de la silentio stampa completă oamenii au devenit un fel de VIP prezenți oriunde întorci capul pe feisbuc. Dăi cu postări, cu print screen de pe tel cu ce-a zis el, cu ce-a zis ea, a apărut și gașca de apărători a fiecăruia. Cum se poartă ea cu copilul, cîți bani îi dă el copilului, cum vorbește cu el. Am aflat că ea nu gătea bine, băi deci nici un ou prăjit nu știa să facă, pe când el făcea niște prăjituri fabuloase (mă gândesc pentru asta să mă împrietenesc cu el mai îndeproape). Prietenii lui nu erau din ăia de la bibliotecă și evident o urau pe ea care reaua nu le făcea snadvișuri la 12 nopatea când veneau în vizită să asculte o manea. Păi când vine cineva la tine pui și tu un mizilic ceva pe masă, nu? El în schimb, a fost foarte de treabă cu prietenele ei, mai ales cu vreo două pe care le-a ajutat îndeaproape să treacă prin niște despărțiri, la una s-a și mutat pentru o periodă ca să o susțină moral mai bine. Ce om, ce caracter!

divorce

Eu nu știu când a fost separarea sau cum s-au întâmplat lucrurile că e ca la tânar și neliniștit, poți să nu vezi primele 4000 de episoade ca n-ai pierdut nimic din intrigă doar că am ratat partajul. M-am prins din mers cine a luat copilul (ea), pisica au dat-o la un vecin ca niște oameni haini, apartamentul e încă în discuții (mai avem deci ceva subiect pentru 5000 de episoade) și ce s-a întâmplat cu casetofonul luat cu banii de la nuntă (pe ăsta l-a câștigat el). Dar sunt supărată rău de tot că nu știu cine a luat mașina de spălat. Fac un apel disperat către acest cuplu și către cei care îi cunoc și au urmărit drama lor de la început: se poate vă rog să puneți pe FB și actul de partaj? Că nu pot zău să dorm cu grija asta în suflet, să nu știu unde o fi biata mașină de spălat!

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns