VIAŢA DE ZI CU ZI

Ce Aș Face Dacă N-aș Trăi În România

Zilele acestea care au trecut de la alegerile din SUA m-am hotărât să emigrez. Unde întorci capul vezi numai articole despre cum această greșeală a americanilor, ne va afecta pe toți și va porni al treilea război mondial. Mie imi place pacea, nu-s o luptătoare, așa că am decis că mai bine spăl putina și nu stau prin preajmă să aflu dacă au avut sau nu dreptate clarvăzătorii ăștia politici. E adevărat că ei au zis că iese Hillary, deci n-ar prezenta garanții, dar de ce să mă risc?

Buun, am studiat puțină istorie și am văzut că în trecut Europa și țările mari au avut ceva de împărțit, restul au stat cuminți în băncuța lor și au făcut pariuri. Prin urmare hai să alegem o țară cââât mai îndepărtată și cu nivel de trai ok că nu vreau să trăiesc in trib, să fac pipi la al cinșpelea cocotier pe stânga și baie ”decât” când plouă. Așa că alegerea a fost simplă: Australia. Suficient de departe să-ți piară cheful de terorism, fără cine știe ce resurse naturale (oi, petrol, deșert și trestie mai au și alții aflați mai aproape) și cu super nivel de trai (sydney este condiderat al treile aoraș din lume în care să trăiești).

Eu sunt om de acțiune și când iau o decizie, gata mă apuc de treabă. Deci am aflat cum se poate emigra legal, ce trebuie să fac, ce joburi sunt disponibile, etc. M-am mobilizat rapid, e drept că gândul nu-mi dădea pace de vreo lună, de la primele speculații cu Trump +Putin =love, am făcut inventarul casei, ce pot să vând, ce dau de pomană, m-am bucurat că o să dau țeapă la bancă (credit, franci elevțieni) și….. când să intru în miezul problemei m-am debusolat. Nu pot să plec! Sincer! Am început să plâng numa gândindu-mă la asta!

Cum să plec eu din România? Păi aş trăi o viaţă anostă şi gri şi clar aş cere azil în România. N-are niciun farmec să fii australian, american (deşi cu alegerile prezidenţiale acum au devenit şi ei destul de competitivi) , francez, elevţian sau italian. Gândiţi-vă că ei nu o au pe Olivia Steer!! Pe bune, dacă plec şi am nevoie de vreun doctor? Sau ferească sfântul mă doare vreo măsea? Păi fraierii ăia, care fac pionierat în medicină, mă tratează cu medicamente că sigur sunt vânduţi trup şi suflet la Big Pharma! Dacă vreunul îmi dă să fac maomgrafie că el nu ştie ultimele cercetări meicale făcute in WC de dna Steer care arată clar şi fără dubiu că în Evul Mediu, cancerul se vindecă spontan (cu pastile de parastazol şi zeamă de cimitirină)?  De altfel am cercetat şi proştii ăia nu tratează cu bicarbonat, n-au auzit de spirulină, de crema vindecătoare de gălbenele şi….să vă ţineţi bine, au vaccinarea obligatorie, inclusiv la HPV!!!

Eu sunt sigură că n-au atâţia iubitori de animale, bine ascunşi tot anul, dar care ies la iveală când vreun caţel işi mai arată colţii sau vreun urs vrea să socializeze cu oamenii? Cum sunt cei cu religia, care sunt cucernici de și Maica Tereza ar părea o păcătoasă pe lângă ei, doar că-s așa de ocupați cu cucernicia că ajung la biserică doar dacă au vreun botez sau vreo nuntă. Şi că tot veni vorba de biserică, ţară de doi lei, mă rog dolari, o Catedrala Neamului ca lumea n-au şi ei. Bine că au investit în ditamai opera de parcă ne vindecăm cu cultură nu cu aghiasmă şi rugăciuni!

M-am documentat şi inclusiv la entertainment sunt varzăăă. Să vă explic: nu-l au pe Măruţă, nici măcar o clonă mai mică, n-o au pe Simona Gherghe şi, cutremurător pur şi simplu, nu transmit la ora de maximă audienţă emisiunea lui Capatos! N-au manelişti doar mai vin surorile Kardashian în vizită şi le mai spală imaginea.

Şi am mai aflat ceva complet înspăimântător: criminalitate scăzută, poţi să trimiţi copilul singur la şcoală (păi şi copilul cum se mai laudă la colegi că are merţan!!???) că sunt poliţişti peste tot şi regulile de circulaţie sunt respectate cu stricteţe! Nu te înjură nimeni pe stradă , de sărit la bătaie nici nu poate fi vorba. Ceee? Ăştia chiar sunt rămaşi în urmă! Dacă nu parchează nimeni pe trotuar sau in mijlocul intersecţiei, cum ne dezvoltăm abilităţile de ocolire? Eiii? Na că i-am încuiat.

Nu, nu pot să expun copilul la aşa mediu ostil. Așa că rămân în România și în Trump we trust 😛

Sursa foto:keep calm-o-matic.co.uk

 

Lasă un răspuns