GÂNDURI BLONDE

Cu Curca La Raze

Aţi obervat că dacă îi zici unei femei, cât poţi tu de frumos şi de atent, că s-a cam îngrăşat începe o întreagă explicaţie a motivelor care în 500% din cazuri sunt independente de voinţa ei şi in 700% din cazuri se datorează exclusiv glandei? Mai ales femeile după ce nasc un copil se pun pe mâncat în numele sfântului hrănit sănătos al pruncului. Dacă cumva au început acest proces în avans, cam cu fo’ zece cinşpe’ ani înainte de a plănui copilul, explicaţiile sunt şi mai laborioase.

Dacă îi zici unui bărbat că s-a cam îngrășat, el pleacă ușor ochii și reduce cantitatea de bere din seara respectivă. Îți povestește apoi cât de fabulos gătește mă-sa, sor-sa sau nevastă-sa și cât de incapabil să se abțină este el. Femeia nu, se supără și te torpileză cu teoria glandei în timp ce înfulecă 10 burgeri și o cola light ca să-ți arate ce nenorocită e glanda!

Şi să zicem că e grasă, că glanda e de vină (vorba unui doctor, glanda e mâna aia care îţi bagă în gură), măcar să ascundă oleacă din surplusul ăla de feminitate, că e letal pentru retina muritorului de rând.

Căci asta este ceva ce eu nu înțeleg: femeia cu cât e mai grasă, cu atât se îmbracă mai scurt și mai mulat. Parcă vrea să arate bunăstarea pe care o trăiește. Din unele fustiţe poşi să vezi chiar splina. Eu știu că nu există pădure fără uscături, dar în pădure uscăturile stau ascunse nu se plimbă libere. Și în plus pe stradă trec copii mici și nevinovați al căror psihic ar putea fi afectat pe termen lung de vederea șuncilor revărsate liber și imaginea fustiței chinuite care trebuie să ascundă cartofiorii prăjiți (prăjiți în ulei de palmier să fie totul bio) asezați cu grație pe ici pe colo prin punctele esențiale. Da, da, frumusețea stă în ochii privitorului, dar nimeni nu poate privi acea cascadă de șunci, colantii care au ajuns ciorapi de 8 deni, de atâta întins sau pantofiorul revărsat ca o bărcuță pe marginile piciorușului, plus că glezna trebuie să fie de gazelă nu de elefant.

coco

Oare acum că a venit zăpada nu le e frig? N-ar vea să pună şi ele ceva pe muntele ăla de graţie? Eu n-am nimic cu femeile care au ales să se facă cât un siloz, căci e dreptul lor fundamental, garantat de constituție să se îngrașe. Doar că le-aș ruga să se îmbrace atunci când decid să iasă din casă. Dacă au avut bunăvoința să pună la grea încercare supraelasticul, măcar să o facă la ele acasă.

Toate ne spunem că bărbaţii ne plac aşa cum suntem şi că douăzeci – treizeci de kilograme în plus nu vor afecta iubirea dintre noi. Știţi răspunsul: sunt grasă, dar am ochi pătrunzători şi bărbatul mă iubeşte exact aşa cum sunt că între noi doi e profunzime (mda, slănina e profundă). Am întrebat şi eu în stânga şi în dreapta pe la bărbaţi dispuşi să spună adevărul, care este părerea lor dacă iubita alege să lege o frumoasă prietenie cu şaorma şi cu frigiderul şi iata rezultatul: când un bărbat iți spune că da, te-ai mai îngrășat dar tu ești deșteptă, în relitate n-are curaj să-ți spună că arați ca dracu :). Bărbații sunt niște ființe superficiale și nu pot vedea în interior mai ales atunci când interiorul este atât de adânc. Au recunoscut că mai devreme sau mai târziu mişelul te părăsește pentru una care ”n-are nimic în plus”. Exact! Ați ghicit! Are în minus….vreo 480 de kilograme că omul era sătul de atâta profunzime.

Știu și teoria că dacă eşti mai  grasă pari mai tânără că stă pielea întinsă pe față, e adevărat, dar în rest sta vălurele, ca la sharpei! Ştiu şi chestia că cine te iubește, te iubește așa cum ești și că acum se promovează un model nesănătos de femeie, femeia slabă. Păi să-mi fie cu iertare dar am scotocit oleacă prin istorie și nu știu când s-a promovat modelul ăla sănătos de osânză. Femeia rubensiana era femeia cu forme, aia numa bună de iubit, nu aia pentru care trebuie să-ți iei aro iniante să o scoți la o plimbare cu mașina și la restaurant o inviți doar în ziua de salariu că în rest tu nu poți să câștigi cât poate ea să mănânce.

Nici bărbații grași nu sunt mai cu moț, dar măcar la ei nu te aștepți la grație și feminitate. Plus că ei de la o anumită greutate în sus au decenţa să nu fie fashion ci să se acopere cu o foaie de cort – pardon pulover/tricou/ cămaşă 🙂

A te îngriji nu e un lux, e o datorie! aşa că vp rog, e frig afară, îmbracaţi-vă!

Photo credit:omniqoutes

 

 

Un gând despre „Cu Curca La Raze

Lasă un răspuns