GÂNDURI BLONDE

Datul Cu Părerea La Români

Pentru mine televizorul este pe post de bibelou sau pentru desene animate sau când am musafiri să fie un pic de zgomot că și la spital băzâie ceva în fundal. Prin urmare n-am ținut pasul cu noile vedete. Serile trecute n-am avut ce face și am făcut așa un tur de programe să văd cum se vede de la televiziunile de ştiri votul din America 😛

debate-electoral

Românul e bolnav de spionită, logoree şi scenarită asta îmi este din ce în ce mai clar și, ca pentru orice boală există un tratament: datul cu părerea. Pentru că orice întâmplare este întoarsă pe toate fețele posibile iar datul cu părerea crează un scenariu pentru care Scorsese și-ar da un rinichi.

Nu contează ce pregătire ai, nu contează dacă ai vreo pregătire, important este sa vorbești mult, fără să spui nimic, să gesticulezi în exces, să fii pătruns de importanța ta și a cuvintelor pe care le scoți din gură, să fii ferm în ceea ce spui, să te consideri expert în aria pe care o dezbaţi și dacă mai adugi și niște circ ești imaginea perfectă prntru TV – seamănă un pic şi cu Trump parcă ?

Credeam că doar în online, toată lumea se pricepe la de toate. Toți au cel puțin un masterat în medicină și fotbal, după care urmeză doctoratul în diverse ramuri. Cele mai căutate în ziua de astăzi sunt: relațiile de cuplu, dezvoltarea personală ,politica,  parentingul și vine timid din spate nutriționismul. Eu petrec destul de mult timp pe online şi în fiecare zi reuşesc să fiu uimită de gradul de expertiză pe care îl au diverşi participanţi la spaţiul public.

Dacă ai acasă doi copii şi ai reuşit să-i aduci la vârsta de 3-4 ani fără să ai măcar o dată pompierii la uşă şi fără să cheme vecinii spitalul de psihiatrie că tu umblai nespălată pe cap şi vorbeai singură, te faci expertă în parenting. Şi nu aşa timid. Faci grup de mame, în care explici că tu şi doar tu ai dreptate şi cine nu-ţi va urma poveţele va arde în focul Gheenei, deschizi blog pe care iţi împărtăşeşti zilnic din deşteptăciune, te bagi pe la vreo două workshop-uri şi eventual ajungi şi la TV. Că doar tu eşti a mai şmecheră din cartier şi e păcat să nu vină mamele ca la Paşte să ia lumina parentingului de la tine.

Dacă n-ai făcut copii încă sau, sunt destul de mari încât să fi ratat curentul ăsta de parenting, te faci expertă în relaţii. Păi aici lucrurile sunt şi mai frumoase ca la parenting. Dacă eşti abia la prima căsnicie , hmmm nu prea ai adepţi, dar dacă ai un divorţ la activ, si eventual ai şi o nouă relaţie (o nouă căsnicie e şi mai bine), eşti idolul femeii moderne. Nu povesteşti nimic de orele la psiholog după divorţ, despre cum v-aţi bătut pe mixerul de la nuntă de vă ştia tot cartierul sau câte acatiste ai pus la biserică pentru că ai scăpat de frumoasa căsnicie. Nuuu, bagi cu psihopupu: femeie puternică, bărbat care trăieşte emoţii, etc, ştiţi tot rahatul.

La TV e plin de psihologi, de doctori în politică, relaţii şi adevăruri absolute. Cred  că românul şi-a pierdut un neuron, doar așa imi explic cum a ajuns M.Badea analist politic de la făcutul șpagatului pe două scaune. Știam că șpagatul este antrenament fizic și nu întinde în vreun fel circumvoluțiunile , nici nu antrenează neuronii.La fel cum nu-mi explic ce caută la TV Serghei Mizil, eu știam că primatele stau în junglă sau la grădina zoo.

Iar acum cu alegerile din America, mamă ce s-au mai perpelit neuronii să-şi dea cu părearea ceva de speriat. Cred că nici Trump săracul nu ştie aşa de bine ca analiştii noştri ce intenţii are. Dar putem să-i exportăm! Zic şi eu…?!

Aştept cu interes dezbaterile pre şi post alegeri electorale autohtone, cred că merită să-mi iau si smart TV pentru spectacolul ăsta 🙂

Photo credit:

 

Un gând despre „Datul Cu Părerea La Români

  1. hahahahahahahahaha…. deci esti fenomenala !!

    P.S. cred ca stiu la ce „guru” in ale parentingului te referi; e trist ca atatea mame i se uita-n gura 🙁

Lasă un răspuns