GÂNDURI BLONDE

Țara În Care S-a Clonat Jamie Oliver

Nu știu dacă ați observat dar de la o vreme pe Facebook s-au schimbat preferințele. Până acum vreo 6 luni primau pozele cu animale și cele cu fete care sperau să fie remarcate de impresarii lui Cristi Borcea și să aibă și ele acces la o vizită conjugală în pușcărie.

jamie-oliver

Mai nou însă, cum Cristi Borcea a oprit preselecţia pentru next wife,  fetele s-au reorientat şi au văzut că bărbatul român s-a întors la valorile tradiționale, și-și dorește și el o masă caldă când vine acasă (doar dragostea trece prin stomac), lucru care merge mână în mână cu trendul Bio, fără de care nicio domniță nu poate exista social. Așă că au pus mai în planul doi pozele cu buzițe țuguiate, specifice oricărei aspirante la titlu de pițipoancă, și au umplut FB cu rețete culinare. Toate sunt fani declarați ai diferiților bucătari autohtoni și nu numai, toate și-au deschis cont pe Instagram unde au niște poze cu reușitele lor culinare de și photoshop se declară depășit.

Unde întorci capul te pălește o rețetă pe slow motion sau pe repede înainte, menită să arate cât de pricepută este domniţa sau care îi sunt idolii culinari

Căci fetele nu fac rețete simple, nuuu, umblă la imagine și la calitate. În fiecare tânără domniță zace un mic Jamie Oliver care a sărit direct de la marea luptă a fiertului unui ou la tortul curcubeu. Și nu numai în ele zace un chef! Bărbații, atenți la ce se poartă ca să ajungi la inima domnițelor iubitoare de sensibil, au pornit-o și ei pe calea anevoioasă a gătitului. Dacă n-ai în portofoliul de pe reţetele, pardon reţelele, sociale măcar o poză cu o fripturică aşezată nonşalant pe o farfurie albă, asezonată cu buruieni din faţa blocului şi cu nişte gem de la mam’mare mânjit pe margine, semn că eşti iubitor de frumos, de creativitate şi pentru tine mâncarea e artă, atunci n-ai înţeles care iţi este drumul în viaţă.

Ştiam că românul e poet dar nu ştiam că e şi bucătar. Brusc toate îşi pun poze de la cumpărături, cum umplu vuitonurile cu castraveţi, zucchini (că dovlecelul este pentru ţărani, nu pentru gusturile lor rafinate), plante aromatice şi diverse mirodenii, ale căror nume scrântesc limba muritorului de rând. Şi, ca totuşi să iasă în evidenţă şi investiţia in buziţe, se mai pozează pupând câte o delicatesă proaspăt achiziţionată de la market (la piaţă se duc doar amărăştenii), arătându-şi astfel bucuria pentru recent descoperita pasiune şi de ce nu, mondenitatea.

Şi toată această pasiune nou apărută este fervent susţinută de aşa zisele vedete, care până mai ieri făceau reclamă la şampon şi botox şi considerau că doar ţoapele fără preocupări intelectuale (ultimele trenduri în rujuleţe, gelul de unghii cel mai rezistent, botoxul care ţine mai mult de 6 luni şi alte detalii de genul acesta profund ştiinţific) intră în bucătărie, iar acum scot cărţi de bucate cu care vor să revoluţioneze stomacul needucat al românului mai ceva ca Julia Child. Până şi Din Dragoste Bre a scos o carte de bucate! Eu n-aş vrea să fiu în pielea pompierilor când toate aceste sensibile domniţe iţi vor pune la încercare gelul de pe unghii şi vor începe o relaţie de prietenie cu cuptorul din bătătură.

Dacă nu scrie un mesaj de opoziție la Facebook,prin care să blocheze acest fenomen scăpat de sub control, în curând Jamie Oliver devine sărac și necunoscut.

Eu am hotărât să urmez trendul şi mă apuc de făcut brioşe. Cred că scriu şi o carte. Eu de ce să-mi refuz şansa la celebritate?

Photo credit: culinar.ro

3 gânduri despre „Țara În Care S-a Clonat Jamie Oliver

Lasă un răspuns