VIAŢA DE MAMĂ

Dragostea Durează 10 Ani!

Primii doi ani ai copilului au fost foarte grei, minutele nedormite păreau ore. Şi peste toate acestea mai veneau şi mamele eroine şi babele. Dacă pe eroine le mai ignorai, de babe n-aveai cum să scapi. Se agăţau pur şi simplu de tine ca râia şi iţi făceau educaţia de mamă.

956cb63f0fc0111bf0e14c9f9dba9693

Mă duceam şi eu liniştită în parc, pregătită să mă bucur de cele 20 de minute de somn ale copilului şi să privesc tâmp în zare, şi mă trezeam cu câte o babă d-asta lângă mine. Au tactică babele, încep blând, te gratulează la corazonul de mamă: ce frumos e copilu’, cum doarme ca un îngeraş, ce bine e dezvoltat, ce bine ţi-ai revenit tu, etc. După care se trezeşte kinderul şi încep să te atace. Si problema e că-s ca vulturii, simt miros de victimă şi se atrag unele pe altele.

Ai luat copilul în braţe? Păi d-aia plânge că e răsfăţat şi l-ai învăţat în braţe. Are doar două săptămâni n-am prea avut timp să învăţam nimic. Greşit, animăluţele astea mici simte. Ţi-a mirosit slăbiciunea si ghiaurul mic atacă. Da ştiţi, îl iau şi eu în braţe acu’ cât pot că la 40 nu o să mai vrea!

Ce faci, îl pupi? M-am spălat pe faţă, şi nu m-am machiat, pe cuvânt! Nu contează, copilul se pupă doar în somn altfel îl răsfeţi şi o să se vrea pupat toată ziua. Da ştiţi e băiat, n-am probleme dacă se vrea pupat des că de la 15-16 ani sigur găsesc înlocuitoare :P.

Şi apare alt vultur care te ia în primire: ia uite mititelul ce vânăt e . Eii, seamănă cu mine are pielea mai deschisă şi i se văd venele. Greşit, n-are şoseţele şi nici căciuliţă şi în partea asta a parcului e curent. Curent? sunt 485 de grade afară, nu se face curent nici dacă trece elicopterul. Măi fetiţo (apelativul ăsta era favoritul meu) tu nu ne crezi pe noi? Am crescut copii la viaţa noastră şi acu’ creştem şi nepoţii. E curent, nu mai ţine copilul fără căciuliţă.

Și de ce îi dai suzetă? Îl liniștește și îmi face și mie un pic de liber la creierii capului. Pfuaaa, nu e bine, ăi strici dantura şi îl înveţi cu ceva în gură. Dacă vrei să-l linişteşti îi dai o cârpă cu zahăr! Şi să nu dormi cu el că nu e igienic. Dar îmi fac duş zilnic. pe cuvânt de onoare!

Și uite așa am ajuns să trimit bona în parc. Nu de alta dar mă gândeam că îi zic de dulce la o babă d-asta binevoitoare și mă văd celebră la știrile de la ora 5.

Inițial mă agitau babele și cât pe ce să-mi modifice softul când, am realizat că am doar 10, dacă sunt norocoasă 12, ani de iubire. Iubire d-aia adevărată, în care pot să mă bucur cât vreau eu de tot răsfăţul şi pupăceala şi drăgăleala. De câte ori îl prind îl pup (cred că s-a cam săaturat săracul dar nu ştie cum să-mi spună), îl iau în braţe, deşi deja e cam greu procedeul şi îl drăgălesc. Cu siguranţă că pe la 10 ani dacă o sa vreau să-l pup în faţa şcolii o să primesc un refuz mare cât inima mea. Nu mai vorbesc de faptul că nu voi mai avea acces săa-l mângâi şi să-l iau in braţe după bunul plac, ci va trebui sigur să fac programare.

Cred că pe la 12 o să am noroc dacă o să mă lase să-l iau de gât în vreo poza, pe care ulterior mă va pune să jur că o îngrop cât mai adânc! Să vrea să mai doramă cu mine şi să-l iau în braţe sau să se cuibărească în mine nici nu visez să mi se întâmple. Aşa că, având în vedere cât de scurtă e perioda asta de pupăcealodrăgălealăfree, am zis să o exploatez la maxim, ca să-mi ajungă pentru toţi anii ăia când îmi va spune că-l fac de ruşine dacă-l pup în public şi când va trebui să văd că eu sunt exclusă şi nor-mea are full acces la pupăceală non-stop (ce grea e viaţa de mamă de băiat) 🙁 😛 😉

Photo credit: katielittle.com

3 gânduri despre „Dragostea Durează 10 Ani!

    1. Tocmai m-a amenințat fi-miu că el nu se va muta niciodată, va sta mereu cu mine. Nu știu cu ce-am greșit :))))

Lasă un răspuns