VIAŢA DE ZI CU ZI

A Fi sau A Nu Fi Corporatist

După mamele eroine, veganii şi iubitorii de potăi vagaboande a mai apărut o nouă specie, corporatistul. Unde te uiţi găseşti ceva legat de aceste patru categorii. La început am zis că numai de proşti nu vorbeşte lumea si ce bine că mă aflu şi eu în atenţia publicului căci în primele trei categorii nu mă regăseam.

img_0716

Acum vreo 10 ani era cool dacă erai purtător de cartelă şi stârneai invidia cartierului când parcai Matizul companiei pe două locuri de parcare ca doar tu aveai maşină străină in bloc. Te plimbai pe la traininguri şi mai aveai si laptop acasă. I mean…how cool are you? De vreo doi-trei ani lucrurile s-au mai schimbat şi din idolul cartierului ai devenit fraierul – from hero to zero! Acum e cam rușine să spui că ești corporatist, e un fel de a spune că ești comunist. Pe scurt dacă lucrezi în corporație, și nu ești directorul de țară sau n-ai o funcție d-aia de n-a auzit nimeni de ea, şi titlul este scris pe patru rânduri, ești cam de rahat.

Dacă te duci la concert cu Robbie Williams e de căcat , că numa coporatiștii se duc la un concert cu fraierul ăla, care oricum când a vândut bilete a cerut legitimația de servici a fiecăruia. Dacă ai descoperit Vama Veche acu mai la bătrânețe iar ești coporatist de rahat, care te duci la Vamă doar pentru că ai auzit că acolo se duce lumea bună. Dacă la restaurant ceri friptura de vită cu rucola, iar ești corporatist de rahat care la mă-ta acasă ai mâncat doar cartofi cu pâine și noroc cu corporația care ți-a deschis ochii și te-a învățat sa mănânci cu furculița și cuțitul.

Dacă zici și tu că iți place muzica rock și vrei să te duci la un concert, că abia acum ai și tu bani, păi ești de rahat. Muzica rock s-a inventat înainte să te naști tu și dacă n-ai fost la concert de pe vremea când erai în burtă la mă-ta, ești fraier. Dacă iți faci vacanțele în strainătate, ca multe alte milioane de români, pfuuu ești un coporraist care ți-ai vândut sufletu’ la străini, că dacă erai patriot rămâneai în țară. Dacă vreo vacanță este în Grecia sau Turcia, ești complet lipsit de imaginație, că acolo se duc toți corporatiștii care cred că au descoperit lumea.

Și exemplele pot continua, pentru că orice faci nu este bine și totul este extras din condiția ta de fraier corporatist fără valoare și coloană vertebrală. Prin urmare dacă vrei să mai ai prieteni, fie te înfrățești doar cu corporatiștii, fie ascunzi cartela in beci când vin prietenii pe la tine și înjuri de mama focului coporația la care lucrezi, ba mai scoți și două lacrimi și le spui că te duci zilnic la muncă pentru ei, să aiba televizorul ăla 3D când vin la tine să vadă meciurile și să ai cu ce să le plătești snacksurile de la meci 😛

Photo credit: pinterest

 

Lasă un răspuns