GÂNDURI BLONDE

Nu Mai Vreau Să Fiu Ingineră

Pnetru mine televizorul se rezumă la Disney Jr, Nick Jr si Paprika. Să mai şi citim că altfel devenim ingineri  🙂

Când eram în liceu aveam o gașcă de colegi care astăzi ar fi numiți tocilari, fraieri intelectuali care sunt mai mult interesați de ceea ce citesc si de partea emoțională și mai puțin de partea materială. Erau, și sunt încă, genul de oameni care iți cântăresc valoarea în numarul de carți pe care le-ai citit (și nu alea cu romb, treflă, inimă neagră sau inimă roșie) și le-ai și înțeles, în locurile pe care le-ai vizitat și despre care știi să spui mai mult decât: mamă ce bar tare aveau ăia, şi ce de mâncare iți dădeau.

reading-3

O parte dintre colegii ăștia au ales la terminarea liceului să meargă la facultăți tehnice, pe scurt să devină ingineri. Evident că cei care dădeam la medicină făceam mișto de ei că inginerii nu sunt intelectuali și să ne caute peste vreo cinci ani când vor fi și ei în anul doi :). Zilele acestea am realizat că am devenit „ingineră” și numărul de cărți citite în ultimul timp a scăzut dramatic.

Mi-am propus sa citesc 25 de cărți în anul ce urmează și nu cărți d-alea de dezvoltare personală (vreau să rămân așa fraieră și nedezvoltată) sau de parenting (să nu uităm ca parentingul modern înseamnă doar să spui cu voce blândă: eu te-am făcut, eu te omor) sau de viață de cuplu, etc. Vreau să citesc beletristică, să stau până noaptea tărziu cu sufletul la gură trăind aventurile personajelor, să ard mâncarea pentru că poştaşul nu i-a adus ei scrisoarea de la el, să plâng şi să râd cu aceste personaje, să le plac pe unele și să le urăsc cu patimă pe altele, să aud foşnetul paginilor şi să le simt mirosul de cerneală.

N-am făcut o listă a acestor cărți căci unele dintre cele care îmi vor atrage atenția cu siguranță n-au ajuns încă în biblioteca mea, dar știu sigur că din această listă vor face parte câteva cărți pe care le ador. Am să încep provocarea cu ”Mândrie și prejudecată”. Iubesc această carte pentru curajul personajelor, imi place de mor și filmul pentru că love, love LOVE Colin Firth  as Mr Darcy 🙂

O să mai citesc sigur ”O poveste despre dragoste și întuneric” de Amos Oz, ”Long walk to freedom” de Nelson Mandela, ”Toate focurile, focul” de Julio Cortazar și voi relua ”Muzeul Inocentei” de Orhan Pamuk. În rest nu m-am gândit încă dar sigur voi găsi cu ce să umplu lista și….aștept și recomandări 🙂

 

4 gânduri despre „Nu Mai Vreau Să Fiu Ingineră

  1. Ia uite, vorbeai despre mine 😉
    Sfatul meu ca sa citesti carti: ia-ti E-Book reader si mergi cu metrou. Dupa 3 luni ti-ai indeplinit targetul

Lasă un răspuns